Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Door de aanstaande sluiting van het asielcentrum in Sangatte zijn in Noord-Frankrijk problemen ontstaan. Asielzoekers moeten op straat hun heil zoeken en zwerven langs de kust (20.30 uur, Nederland 1).

Srebrenica-enquête Gehoord worden de (oud-)kamerleden De Hoop Scheffer (CDA), Valk (PvdA) Blaauw (VVD), Van Middelkoop (GPV) en voormalig chef defensiestaf, generaal Van der Vlis (10.00 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Het algemeen belang Herhaling van de serie van Frans Bromet over belanghebbenden bij veranderingen in de straat (21.30 uur, Nederland 3).

VPRO's import 'Children of Russia'. Tijdens de Spaanse burgeroorlog, die duurde van 1936 tot 1939, werden meer dan 30000 Spaanse kinderen ondergebracht bij gezinnen en in weeshuizen in diverse landen in de wereld. Zo'n drieduizend kinderen zijn opgenomen in Russische gezinnen en keerden pas na vele jaren terug. De documentaire vertelt het ontroerende verhaal van deze kinderen (23.55 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Gezondheidsplein Kinderstrings, laklaarzen en korte truitjes, en zeuren om een piercing. Willen kinderen dat zelf of vinden ouders dat ze mee horen te doen met de laatste modetrends? Verder: hoe leren kinderen van elkaar? Zeven kinderen met het Down syndroom reizen wekelijks af naar een reguliere basisschool om samen met de andere kinderen te leren. En de kant-en-klaar-maaltijd die zichzelf verwarmt (17.35 uur, Nederland 1).

Goedemorgen Nederland Javier Guzman won onlangs het Leids Cabaret Festival. Nu komt hij met een televisieprogramma bij de VPRO: 'De 100% Ab Show'. Daarin speelt hij een foute Marokkaan (Ab de Inburgerman) die bekende en onbekende Nederlanders interviewt over integratie (07.00 uur, Nederland 1).

B & W De belangrijkste opdracht voor de nieuwe lijsttrekker van de PvdA is het terughalen van al die PvdA-stemmen die op 15 mei verloren gingen. In B & W gaat de lijsttrekker het debat aan met oud-leden (19.30 uur, Nederland 2).

SPORT

Studio sport Rechtstreeks verslag van de Champignons League-wedstrijd Feyenoord-Newcastle United (20.40 uur, Nederland 2).

Studio sport Samenvatting van de overige wedstrijden in de Champions League (22.40 uur, Nederland 2).

CULTUUR

De televisiejaren Bekende Nederlanders, onder wie Aad van den Heuvel, Dolf Jansen, Edward van Cuilenborg en Erik de Zwart kijken terug op leuke en verrassende televisiehits uit het jaar 1977 (18.30 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Man bijt hond Dat je ook als slecht ter been zijnde oudere nog met de 'voetjes van de vloer' kan, bewijst danslerares Jeanne Assmann. Zij geeft iedere woensdagochtend les in rollatordansen en bedenkt zelf de dansjes. Verder aandacht voor de dierenambulance in Helmond. De vrijwilligers draaien al 15 jaar succesvol zonder steun van de gemeente. De opvang van de dieren begint echter een groot probleem te worden. Op dit moment worden dieren namelijk nog steeds opgevangen in de woning van de voorzitter van de dierenambulance (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

747 documentaire 'Waar rook is, is vuur'. Het is voer voor familiefeestjes, het bindmiddel van de buurt en de smeerolie van de werkvloer. Roddelen. Nathan Plas maakte een documentaire over de psychologie achter roddel en achterklap (16.05 uur, 747 AM).

De avonden Na tienen het 'Gesproken uitzicht' van Linda Boersma, docent kunstgeschiedenis aan de Universiteit in Utrecht. Daarna 'De confrontatie', een gesprek met cultureel antropoloog Hans Werdmöller. Hij schreef onlangs een essay in Trouw over de problemen van Marokkaanse jongeren (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden