Speciaal

TELEVISIE

Andere Tijden gaat over een pikzwarte bladzijde uit de Franse geschiedenis: het bloedbad in Parijs in 1961, toen een demonstratie van in Parijs wonende Algerijnen volledig uit de hand liep (20.30 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Elfde Uur Andries Knevel ontvangt Harry Mulisch, met wie hij spreekt over zijn boek 'De ontdekking van de hemel' en de verfilming die Jeroen Krabbé daarvan maakte. Verder een gesprek met econoom Arnold Heertje over de economische gevolgen van de ramp in Amerika op 11 september. Ten slotte is Guus Bringskens te gast, zendeling in Brazilië (21.35 uur, Nederland 1).

SPORT

Champions League Rechtstreeks verslag van de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Feyenoord. Het commentaar bij de wedstrijd is van Eddy Poelmann, de analyse is van Hans Kraay sr.. Na afloop zijn er samenvattingen te zien van de wedstrijden Olympique Lyon-FC Barcelona, Spartak Moskou-Sparta Praag en Juventus-FC Porto (19.59 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Lijn 4 Vandaag is te gast zangeres Conny van den Bosch. Kijkers kunnen telefonisch vragen aan haar stellen (9.30 uur, RTL 4).

Alle dieren tellen mee Geven de ekster en de kievit de voorkeur aan met kunstmest bestrooide weilanden? Anniko van Santen praat daarover met David Kleijn, ecoloog aan de Landbouw Universiteit van Wageningen en met Adriaan Guldemond van het Centrum voor Landbouw en Milieu. Aanleiding is een recent onderzoek waaruit zou blijken dat weidevogels niet zijn gebaat bij milieuvriendelijke landbouw (18.30 uur, Nederland 1).

RTL Boulevard Reportage over seksclub Esther in Haarlem, berucht vanwege de moorden op Hell's angels, een interview met zangeres Edsilia Rombley en een reportage over de 'pleisterclown' (18.30 uur, RTL 4).

Man bijt hond De kampeer- en caravan Rai duurt nog tot en met morgen. Ook dit jaar zijn er weer meer en grotere caravans verkocht. De caravan is nog altijd ongekend populair in Nederland, maar het rijden met zo'n ding heeft nog niet iedereen onder de knie. Daarom organiseert de Nederlandse Caravanclub voor haar leden een speciaal rij-instructie-kamp (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Plein Publiek Heidi Iepema praat met zanger, schrijver en schilder Bram Vermeulen, die ooit op de barricades stond voor een betere wereld. Vermeulen heeft in België inmiddels een sterrenstatus, maar is nog steeds zoekende, net als de hoofdpersoon in zijn nieuwe roman en nieuwe theaterprogramma 'Enkele reis moeder' (10.00 uur, 747 AM).

De Ochtenden In 'Het Buitenland' aandacht voor China. Op 1 oktober heeft de Chinese regering het systeem van de Hukou, de verblijfsvergunning die mensen bindt aan hun woonplaats, versoepeld. Boeren die van het platteland naar de stad willen, raken niet meer hun rechten kwijt, als ze tenminste een baan en woning in een middelgrote stad weten te vinden. Een gesprek hierover met Mona Zhimin Tang, publiciste en Peter Ho, sinoloog en landbouwkundige. Daarnaast een reportage over een school in Peking voor kinderen van illegale boeren (10.00 uur, Radio 1).

A4 Lex Bohlmeijer ontvangt de Franse pianist Pierre-Laurent Aimard, die zijn debuut maakt bij het Concertgebouw Orkest (16.30 uur, Radio 4).

De Avonden Na tienen het literair variété van Music-Hall, met verhalen van Wim de Bie, P.F. Thomèse en Mark Boog. En gedichten van Peer Wittenbols. Muziek wordt verzorgd door zangeres Marjolein van den Homberg, begeleid door het Music-Hall Orkest. Na half twaalf meesterwerken uit de Afrikaanse popmuziek: muziek uit de Sahelzone van West Afrika, die veel inspiratie uit Cuba haalde (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden