Speciaal

TELEVISIE KINDEREN

ACTUALITEITEN

In Netwerk de uitslagen van een enquête uitgevoerd door de universiteiten van Tel Aviv en Birzeit onder de Israëlische en Palestijnse bevolking. Aanleiding is een nieuw vredesinitiatief van prominente Israëliërs en Palestijnen dat moet leiden tot een definitieve vredesregeling. Hoe denkt de bevolking aan beide kanten over de belangrijkste voorstellen: de tweedeling van Jeruzalem, het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen, de grenzen van 1967 en het opheffen van vrijwel alle joodse nederzettingen in de Palestijnse gebieden (20.32 uur, Nederland 1)?

PRAATPROGRAMMA'S

Aperitivo praat over de stelling 'vreemdgaan moet kunnen'.

Te gast is Kluun, beter bekend als Raymond van de Klundert. Hij heeft het boek 'Komt een vrouw bij de dokter' geschreven (17.05 uur, RTL 4).

RTL Boulevard is op setbezoek bij de nieuwe film 'In Oranje' met onder anderen Wendy van Dijk en Thomas Acda in de cast. Yannick van der Velde, zoon van Jean van der Velde (regisseur van onder andere 'De Kleine Blonde Dood') speelt ook mee in de film. Daarnaast een portret van minister Donner van justitie. In het panel: Albert Verlinde en Bram Moszkowicz (18.30 uur, RTL 4).

In Barend & Van Dorp is Aad Jacobs, oud-topman van de ING te gast. Jacobs werd onlangs door het blad Fem Business uitgeroepen tot machtigste man van Nederland (22.30 uur, RTL 4).

INFORMATIEF

Man bijt hond gaat over mode voor gehandicapten. Ook mensen met een handicap, die aangewezen zijn op een rolstoel, willen er graag goed gekleed uitzien. En dat is moeilijk, want kleding uit de winkel moet altijd worden aangepast aan de specifieke handicap. Wilma van Ommeren is een modeontwerpster die zich hun 'lot' aantrekt. Zij maakt kleding die perfect past en er ook nog leuk uitziet. Man bijt hond kijkt mee bij een pas-sessie (19.00 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport staat in het teken van het nieuwe schaatsseizoen. In de studio zijn schaatser Erben Wennemars en de nieuwe Studio Sport-commentator en ex-schaatser Martin Hersman. Zij blikken vooruit op het komende schaatsseizoen dat vrijdag van start gaat met het NK afstanden in Heerenveen (22.40 uur, Nederland 2).

CULTUUR

NPS Klassiek zendt een documentaire uit waarin de Russiche dirigent Valery Gergiev op gedreven wijze Stravinsky's meesterwerk 'Le Sacre du Printemps' bespreekt, repeteert en uitvoert met zijn orkest. Ook veel archiefmateriaal, waaronder beelden van Stravinsky die over zijn werk praat en 'de Sacre' dirigeert (23.52 uur, Nederland 3).

RADIO

Plein Publiek praat met Ria Loohuizen, van wie vandaag het vierde cultuurhistorische kookboek verschijnt. Loohuizen volgde de reis die de vruchten aflegden vanuit het oude Griekenland naar Europa. Met dichters, cartografen en kunstenaars als metgezel verzamelt ze recepten uit Perzië, Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Maghreb (10.02 uur, 747 AM).

De Morgen buigt zich over het fenomeen pleinen. Sinds de oudheid was het plein de plek in de stad waar het gebeurde: waar de centrale markt plaatsvond, waar handel werd gedreven, waar mensen elkaar ontmoetten. Later werd het plein onderdeel van de moderne stedenbouw, waarbij architecten en stedenbouwkundigen een zwaar stempel drukten op karakter, structuur en het hart van de stad. Gesprekken met Henk Hofland op De Dam in Amsterdam, Dolores van Dongen op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking, Natasja de Winter op het Plaza de Mayo in Buenos Aires en Toenke Berkelbach op het Sint Pietersplein in Rome (11.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden