Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN Bouwfraude-enquête Rechtstreekse uitzending van de verhoren (09.25 uur, Ned.2).

Netwerk besteedt aandacht aan het plan van premier Balkenende om naar Noors model een discussie over normen en waarden te voeren. In het Brabantse Lieshout is daar zeven jaar geleden al mee begonnen (20.30 uur, Ned.1)

DOCUMENTAIRE

Never Never Eerste deel uit een serie van vier over East End, een Londense achterstandsbuurt. John Parlour is een gewiekste zakenman die met zijn charme en vlotte babbel artikelen aan de deur verkoopt, waarvoor de bewoners een flinke lening moeten afsluiten. Als John in diezelfde buurt in elkaar wordt geslagen en beroofd, verandert zijn leven drastisch. Hij verliest zijn werk, huis en zelfvertrouwen en belandt uiteindelijk in de wijk, waar zijn oude klanten nu zijn nieuwe buren zijn. Langzaam wint hij hun vertrouwen door een nieuw sociaal krediet systeem op te zetten, daarbij geholpen door Jo, een alleenstaande moeder en ooit een van zijn klanten. John en Jo beginnen een verhouding, maar hun verleden en oude gewoontes zitten hen daarbij behoorlijk in de weg (23.15 uur, Ned.3).

Gewest; Een staalkaart van Nederland De eerste uitzending van de opvolger van Van Gewest tot Gewest en Urbania. Met onder meer een kijkje achter de schermen van het paddo-imperium van twee Turkse jongens in de grote stad (19.00 uur, Nederland 3).

NPS Jazz; Marcus Miller Concert van Miller op het afgelopen North Sea Jazz Festival. Miller is bassist en creëerde daarnaast albums van talloze grootheden uit pop en jazz. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de productie van het legendarische Miles Davis-album 'Tutu' (23.50 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Rondom Tien Hilversum In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen een live debat met fanatieke voetbalsupporters. De mannen van o.a. FC Den Haag, FC Twente en Feyenoord vinden dat ze de laatste tijd veel te hard worden aangepakt door KNVB en justitie. De supporters gaan in debat met burgemeester Stekelenburg van Tilburg en hoofdredacteur Johan Derksen van Voetbal International (21.50 uur, Nederland 1).

Barend & Van; Dorp praten met Jaap van Duijn, commissaris bij voetbalclub Sparta en met Arend Jan Boekestijn, historicus aan de Universiteit Utrecht, over de mogelijke aanval van Irak op Amerika (22.30 uur, RTL4).

RADIO

De Ochtenden Met om 9.00 uur Ayaan Hirsi Ali, wetenschappelijk medewerker van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijk bureau van de Partij van de Arbeid. Ze is van mening dat er een grootscheeps beschavingsoffensief nodig is om moslims in de Nederlandse samenleving te laten integreren. Verder deel 1 van een serie over de zoektocht naar een baan in de ict-wereld. Na 10.00 uur wordt met staatssecretaris Van Geel teruggeblikt op de top over duurzame ontwikkeling in Johannesburg. Verder aandacht voor de landonteigingen van blanke boeren in Zimbabwe, een reportage over een onafhankelijke radiostation in datzelfde land dat hulp kreeg van de Nederlandse Wereldomroep maar vorige week werd opgeblazen en om 11.00 uur deel 2 in een serie over hoe justitie zelf de wet overtreedt bij het afluisteren van telefoongesprekken (9.00 uur, Radio1).

De Avonden Na tienen het Gesproken Uitzicht van Jan van Geest, kunsthistoricus in Bloemendaal. Daarna Het Weekbericht van Anton de Goede, waarin onder meer een ontmoeting met beeldend kunstenaar Jan Dietvorst, tevens hoofdredacteur en uitgever van het levensbeschouwelijke tijdschrift Boris & Conny: het deze week verschenen nummer bevat een terugblik op 11 september 2001. In de Levende Dichters Almanak een optreden van Piet Gerbrandy. Rond elf uur De Wijde Blik van radiokunstenaar Mat Wijn. Daarna een muzikaal portret van de omstreden theoreticus John Oswald, grondlegger van de zogenaamde 'plunderphonics'. En om kwart voor twaalf Het geluid van Nederland: Peter te Nuyl behandelt historisch geluid (22.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden