Speciaal

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

Import: The Gift

Volgens de VPRO een aangrijpend verslag over een nieuwe tendens onder homoseksuelen in San Francisco: doelbewust op zoek naar het aidsvirus. Er worden speciale feesten georganiseerd waar deze 'Bugchasers' op jacht gaan naar het virus en de 'Giftgivers' het ze graag willen geven. Na twintig jaar aids is de misvatting groeiende dat de ziekte inmiddels beheersbaar zou zijn. Geslachtsverkeer zonder condoom is als reactie op de safe-sekscampagnes een trend geworden en op tientallen websites kunnen geïnteresseerden met elkaar in contact komen, op zoek naar een hiv-besmetting.

(ca. 00.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend en Van Dorp Gasten: Thom de Graaf, vice-minister-president in het kabinet-Balkenende II; en Junkie XL (Tom Holkenborg). Het muzikale optreden wordt verzorgd door Marco Borsato (22.30 uur, RTL 4).

AMUSEMENT

Boulevard In het panel: Albert Verlinde en John van den Heuvel. Onderwerpen: een bezoek aan de Ros Kickoff Party, waar BN'ers het begin van het rosseizoen vieren; een gesprek met Gerlof Leistra en Paul Nieuwbeerta, de schrijvers van het boek 'Moord En Doodslag In Nederland', waarin zij de gebrekkige registratie van de jaarlijks 250 moorden in Nederland aan de kaak stellen; interview met Holly Woodlawn, voor wie Lou Reed het nummer 'Take A Walk On The Wildside' schreef; en aandacht voor de persviewing van het nieuwe Yorin-programma 'Bobo's In The Bush', dat op 2 juni van start gaat (18.30 uur, RTL 4).

RADIO

Plein Publiek Heidi Iepema praat met Artemis Westenberg. Artemis werkt voor de Mars Society, een instelling die zich inzet voor intensiever onderzoek naar de planeet Mars met als einddoel: permanente bewoning. Er is wetenschappelijk bewezen dat er ooit water op Mars heeft gestroomd. De grond van Mars is nu echter kurkdroog. Op 2 juni 2003 lanceert de ESA de Mars Express, een satelliet die onderzoekt waar het water dat ooit op Mars stroomde is gebleven (10.00 uur, 747 AM).

De avonden

Onder meer een gesprek met Moestafa Oekhbi, journalist en Midden-Oosten-kenner, over het internationaal terrorisme (22.02-24.00 uur, 747 AM).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden