Speciaal

Opsporing Verzocht De politie vraagt uw aandacht voor het volgende: een gewapende overval op een supermarkt in het Rotterdamse Crooswijk, juwelenroven in België met mogelijk Nederlandse daders, brandstichting in een lunchroom in Barneveld en seksueel misbruik van een 14-jarig meisje in Liempde (19.00 en 21.55 uur, Nederland 1).

Radar De redactie van het consumentenprogramma bezocht als aspirant-koper een aantal koophuizen en vergeleek de omschrijving van de makelaars met de werkelijkheid. Conclusie: sommige makelaars nemen het met die werkelijkheid niet zo nauw. Zo werd in de ruime omgeving van een als 'grachtenpand' aangekondigde woning geen gracht gevonden. En een vervolg op de kwestie-Dexia. De Dexiabank biedt enkele honderden miljoenen euro's aan als schadevergoeding voor de Legio Lease-gedupeerden. Volgens de stichting Leaseverlies is dat bij lange na niet voldoende. Een gesprek met de advocaat van de stichting (19.30 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Nieuw Economisch Peil Documentaire over het snel vergrijzende Zeeland. Jongeren vertrekken naar elders. Er is niet genoeg te beleven, vinden ze. De provincie is de campagne 'Welkom in Zeeland' gestart en probeert daarmee jonge gezinnen naar het gebied te lokken. Het leegloopprobleem heeft de bevolking in tweeën gesplitst. De ene helft ziet heil in verdere industrialisatie. De andere kiest juist voor het rust-en-ruimte-scenario (20.00 uur, Nederland 3).

Dokument: Familiegeheim Filmmaker Jaap van Hoewijk gaat, drieëntwintig jaar na dato, op zoek naar de ware toedracht van de dood van zijn vader. Van Hoewijks vader zou verongelukt zijn bij een ongeluk met de brommer. Dat blijkt niet het geval te zijn. De filmmaker ontdekt dat alleen hij en zijn zussen daarvan niet op de hoogte zijn (22.50 uur, Nederland 1).

De mensen van de CliniClowns Tweede deel in een vierluik over de CliniClowns. In deze aflevering: Ria le Sage treedt voor het eerst op als clown. Ze probeert een duo te vormen met collega-clown Arthur. Al snel blijkt dat ze niet op elkaar zijn ingespeeld. CliniClowns-directeur Doude van Troostwijk is op zoek naar een nieuw pand voor zijn stichting. Probleem: de hoge kosten. In het Nijmeegse Radboudziekenhuis speelt het clownsduo Peter en Angelique voor een twaalf weken oude baby met ademhalingsproblemen (22.25 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp praten met cabaretière Sanne Wallis de Vries over haar nieuwe voorstelling 'Stuk' (22.30 uur, RTL 4).

AMUSEMENT

Met het mes op tafel Kennis- en blufquiz met presentator Joost Prinsen als croupier, Martin van Dijk achter de piano en Mylou Frencken als zingende barvrouw. Drie kandidaten geven in een casinoachtige setting antwoorden op vragen. Kennis is niet alleen van belang. Wie weinig antwoorden goed heeft, kan proberen door fors geld in te zetten zijn tegenstanders weg te bluffen (20.30 uur, Nederland 3).

RADIO

Plein Publiek Een gesprek met journaliste Nausicaa Marbe. Ze onderzocht in haar geboorteland Roemenië hoe daar gedacht wordt over toetreding tot de Europese Unie en de Navo (10.00 uur, 747 AM).

Tijd voor Twee Frits Spits praat met componist Joop Stokkermans. Gisteren werd hij in een eenmalige voorstelling in het Oude Luxor Theater in Rotterdam geëerd in de show 'Van Hamelen tot Leverworst, een hommage aan Joop Stokkermans' (12.02 uur, Radio 2).

Spiegels Portret van de rabbijn Evers. Over orthodoxie, joods-zijn in de 21ste eeuw en zijn tien kinderen (15.00 uur, 747 AM).

De Avonden Met: het Gesproken Uitzicht door de Amsterdamse schilderes Cornelia Vrolijk. Een geprek met schrijfster Desanne van Brederode over haar nieuwste boek. In De Werkplek (na 23.00 uur) op bezoek bij schrijver en leraar Wiener. Tegen middernacht fragmenten uit het Philips Holland Indië Archief van radio-omroep PHOHI, die tussen 1927 en 1940 uitzond naar Nederlands-Indië (22.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden