Speciaal

TELEVISIE KINDEREN

ACTUALITEITEN

Twee Vandaag Maandag zijn er in Jeruzalem weer besprekingen gevoerd tussen hoge Israëlische en Palestijnse vertegenwoordigers (onder wie Saeb Erekat). Een zoveelste poging om weer in gesprek met elkaar te komen. Nu ook de roadmap to peace nergens toe lijkt te leiden, spreken de toenmalige premier van Israël, Ehud Barak en de Palestijnse toponderhandelaar Saeb Erekat openhartig in een interview met 'Twee Vandaag' over hun ervaringen, frustraties en over welke mogelijkheden zij nog zien om weer in gesprek te komen (17.58 uur, Nederland 2).

INFORMATIEF

Man bijt hond In het 'Man bijt hond'-journaal aandacht voor de brommeractie van Theo Felen uit Nijmegen. Sinds 1999 moeten brommers op de weg rijden en niet meer op het fietspad. Theo merkt dat hij vaak ternauwernood aan een ongeluk ontsnapt. Auto's rijden namelijk rakelings langs hem heen. Hij is nu een actie begonnen door een bordje aan z'n brommer te monteren met de tekst: 'Marge ¾ meter. Dank u!' Zo hoopt hij dat automobilisten meer ruimte geven wanneer ze hem passeren. 'Man bijt hond' reed met hem mee (19.00 uur, Nederland 1).

De Confrontatie Kay heeft het syndroom van Down. Een gehandicapt kind als Kay heeft enorm veel invloed op het gezinsleven. Carrières hebben eronder te lijden, maar ook andere kinderen binnen het gezin, om nog maar te zwijgen over de relatie tussen vader en moeder (19.30 uur, Nederland 1).

SPORT

Sportgala Vanuit de Rai in Amsterdam, waar de sportman, sportvrouw, sportploeg en de gehandicapte sporter van 2003 bekend worden gemaakt. Dit jaar voor de eerste keer live. Ook voor de eerste keer: een sportconférence van Freek de Jonge (20.25 uur, Nederland 2).

CULTUUR

NPS Klassiek Don Giovanni ontmaskerd. De knecht Leporello neemt in deze operabewerking de hoofdrol over van Don Giovanni, edelman uit een van de bekendste opera's van W.A. Mozart. Op de originele muziek onthult Leporello de geheimen van het losbandige leven van zijn baas Don Giovanni. Leporello's wraak zorgt voor een onverwacht einde. De befaamde Russische bariton Dmitri Hvorostovsky zingt beide rollen (23.50 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

Rob & Rudolph's Kerstdiner Rob Verlinden en meesterkok Rudolph van Veen geven tips en laten trucs zien om de kerstdagen goed voorbereid tegemoet te gaan. Startpunt is een lege tafel (19.15 uur, RTL 4).

RADIO

DolceVita De Duitsers hebben recent de naoorlogse premier Conrad Adenauer gekozen tot grootste Duitser aller tijden. KRO's 'DolceVita' organiseert de verkiezing van zijn Nederlandse tegenhanger. Met de topdrie en commentaar van speechkenner en historica Margreet Fogteloo. Zij is de schrijfster van 'I have a dream', een boek met belangrijke en bijzondere redevoeringen uit de wereldgeschiedenis (8.31 uur, Radio 747AM).

A4 Jol Batenburg ontvangt Machteld van Woerden, zangeres en manager van Quink Vocaal Ensemble. Het gesprek gaat onder meer over het scholenproject BiBaBo van Quink. De VPRO heeft inmiddels een korte film gemaakt van het project. De film wordt volgend voorjaar uitgezonden (16.30 uur, Radio 4).

Tijd voor Twee Freek de Jonge zit bij Frits Spits aan de 'Tafel voor Twee'. Cabaretier Freek de Jonge houdt een sportconférence tijdens het jaarlijkse Sportgala, vanavond in de Rai in Amsterdam. Het is voor het eerst dat hij een sportconférence houdt op de Nederlandse televisie. De Jonge vertelt over opmerkelijke sportgebeurtenissen van het afgelopen jaar (12.05 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden