Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

De onderwerpen in Ontbijt TV zijn: het geweld op de Molukken, de verjaardag van Willem-Alexander, het IMF over de Kosovo-crisis en de ongeregeldheden in Rotterdam (07.29 uur, Ned. 1).

In 2 Vandaag een reportage over de opvang van mensen die elders niet meer geholpen kunnen worden in het voormalige klooster 'De Wonne' in Enschede. Acht vrijwilligers runnen de woongemeenschap op basis van hun persoonlijke geloof en doen dat zonder subsidie. Ook aandacht voor de algemene en presidentsverkiezingen in Zuid-Afrika (17.35 uur, Ned. 2).

In Netwerk het verhaal van een Kosovaarse familie. Vader en moeder wonen in Rotterdam, hun drie kinderen zitten in een vluchtelingenkamp in Macedonië. Afgelopen weekeinde werden ze in Nederland herenigd (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

De laatste aflevering van Haagse Klasse gaat over twee kinderen die hun land en familie moesten achterlaten. Amira is de oorlog in Somalië ontvlucht en woont nu in Den Haag bij haar tante. Hoe het met haar ouders gaat weet ze niet. Joël is met zijn moeder vanuit Suriname naar Nederland gekomen voor een hersenoperatie en moet voor medische controle hier blijven. Zijn vader en zusjes wonen nog steeds in Paramaribo. Hoe vangt de school deze kinderen op? (18.27 uur, Ned. 1).

In Legends een portret van de legendarische filmster Marilyn Monroe. Ze werd aanbeden door miljoenen, maar haar privéleven was één grote puinhoop (23.05 uur, Net 5).

Antenne gaat over Amerikaanse 70-plussers die er alles aan doen om jong te blijven (23.35 uur, Ned. 2).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Jan des Bouvrie komt in Koffietijd iets vertellen over zijn boek 'Metamorfose seizoen '98/'99' (10.00 uur, RTL 4).

Spreekuur probeert antwoord te geven op de vraag waar je op moet letten bij de keuze van een basisschool. Te gast zijn Carola Schoor, hoofdredactrice van het tijdschrift Didactief en Onderwijs, en orthopedagoog Ard Nieuwenbroek (15.00 uur, Ned. 2).

In zijn Late Show ontvangt David Letterman collega Jerry Springer, actrice Jennifer Aniston en zanger Al Green (22.45 uur, Fox).

Bij Barend & Van Dorp staan stoelen klaar voor couturier Mart Visser, die vertelt wat we van de zomermode mogen verwachten, en journalist Hans Knoop, die uitlegt waarom zijn boek over Dutroux in België niet verkocht mag worden (23.15 uur, RTL 4).

S P O R T

In beide edities van het Sportjournaal aandacht voor de voorbereidingen van het Nederlands elftal op de oefeninterland tegen Marokko, morgen in Arnhem (18.43 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned. 3). In Studio NOS een interview met de Marokkaanse Willem II-speler Ramzi en een reportage over het vernieuwde circuit van Zandvoort (23.00 uur, Ned. 2).

A M U S E M E N T

In Laat De Leeuw een live optreden van de groep Blondie van Deborah Harry, die na zeventien jaar weer de oude bezetting heeft (23.25 uur, Ned. 3).

RADIO

Jan Fillekers, vroeger van 'Farce Majeur' en thans eindredacteur van de NCRV-serie 'Grensverleggers', is te gast in Tijd voor Twee (12.02 uur, Radio 2).

In Café De Wetenschap wordt gepraat over de ruimteschepen van de toekomst en over een recent gevonden fossiel dat de missing link kan zijn tussen amfibieën en zoogdieren (11.00 uur, Radio 5).

De Radio 5 Documentaire gaat over dagtochten met ergens onderweg een 'verkoopshow'. Tussen de een en anderhalf miljoen Nederlanders stappen er jaarlijks voor in de bus. Verslaggever Michael Jansen schreef zich in voor een dagtocht naar België met als eindbestemming de 'Corry Konings Show' (13.00 uur, Radio 5).

In De Avonden een gesprek met Kees van Kooten over zijn nieuwe verhalenbundel 'Levensnevel' (23.00 uur, Radio 5).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden