Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

In Netwerk een reportage over de bestbetaalde Nederlandse voetballer ooit, Jerrel Hasselbaink. Hij werd gevolgd in zijn eerste week bij zijn nieuwe werkgever Atletico Madrid. Ook een portret van Ibrahim Rugova, de omstreden Kosovaarse leider (20.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In zijn Late Show ontvangt David Letterman acteur Hugh Grant, die nu met Julia Roberts te zien is in de film 'Notting Hill', en de groep The Mavericks (22.40 uur, Fox).

S P O R T

In het late Sportjournaal beelden van de eerste competitiewedstrijd van landskampioen Feyenoord, uit tegen FC Den Bosch (22.17 uur, Ned. 3).

C U L T U U R

Let's spend the night together is een filmische registratie van drie Amerikaanse Rolling Stones-concerten uit de wereldtournee van 1981. De concerten zijn door regisseur Hal Ashby vlekkeloos aaneengesmeed tot één optreden met 25 songs. De film is bewust niets meer dan een registratie, zonder de bekende interviews en de beelden uit de kleedkamer. De tour werd ook op vinyl vastgelegd, namelijk middels het album 'Still Life' (22.57 uur, Nederland 3).

A M U S E M E N T

In Backstage volgt Sybrand Niessen de Brabantse groep The Gathering. De van oorsprong deathmetal-band maakt de laatste tijd onder aanvoering van zangeres Anneke van Giersbergen heel wat toegankelijkere muziek (18.58 uur, Ned. 1).

10 jaar RTL-favorieten biedt de komende zeven weken een compilatie van hilarische momenten en anekdotes uit het eerste decennium van de commerciële zender, die op 2 oktober pas echt jarig is (22.00 uur, RTL 4).

RADIO

Plein Publiek gaat over de positie van oudere homoseksuelen (09.00 uur, Radio 5).

In Het Onderhoud een gesprek met Anneke van Doorne-Huiskes, hoogleraar emancipatie-onderzoek aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Mevrouw Huiskes is voorzitter van Tecena, de opvolger van de emancipatieraad. Hoe komt het dat de Nederlandse vrouw in vergelijking met andere Europese landen nog steeds achterloopt? (09.00 uur, Radio 1).

Argos herhaalt een aflevering over Akzo Nobel. Actueel, omdat de uitzending inging op de plannen om de vezeldivisie af te stoten, hetgeen deze week inderdaad gebeurde (11.00 uur, Radio 1).

Frits Spits ontvangt in Tijd voor Twee Annie Brouwer, die eind juni werd benoemd tot burgemeester van Utrecht als opvolgers van Ivo Opstelten, die naar Rotterdam is overgestapt. Eerder was Brouwer eerste burger van Amersfoort en Zutphen (12.02 uur, Radio 2).

In De Wetenschap 't Zuiderlicht praat Ger Jochems met Marcella Siebelt over de strijdbaarheid van vrouwelijke voetballers en de erkenning voor hun sport. Tevens een gesprek met fysicus Ad Lagendijk over de vraag hoe verbeteringen in het universiteitsinterieur de kwaliteit van de hele universiteit ten goede komen (14.00 uur, Radio 1).

Acteur Porgy Franssen en schrijver/journalist Roel Bentz van den Berg bespreken in De recensenten elkaars recente werk. Franssen speelt in het Amsterdamse Bos in het koningsdrama 'Hendrik de Vierde'. Bentz van den Berg schreef een verhalenbundel met als titel 'De overdaad' (20.00 uur, Radio 1).

In De Avonden vertelt Hanneke Groenteman over haar radiowerk, aan de hand van vele fragmenten daaruit (22.02 uur, Radio 5).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden