Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

SPORT

Spa Regatta 2001 Verslag van dit grootste internationale zeilevenement in de Olympische klassen ter wereld. Er wordt gezeild in de elf Olympische klassen op het IJsselmeer bij Medemblik (17.30 uur, RTL5).

Studio Sport Aandacht voor het EK waterpolo in Boedapest (Nederland-Frankrijk, dames), voor de World Cup roeien in Sevilla en voor tennis in Halle (19.30 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (22.40 uur, Nederland 2) EK waterpolo: Joegoslavië-Nederland (heren); de finale van de play-offs van de Nederlandse hockeycompetitie: de tweede wedstrijd tussen Oranje Zwart en Den Bosch (heren), het EK ritmische sportgymnastiek en de NK turnen (dames) in Meerkamp.

24 Uur van Le Mans RTL5 besteedt dit weekend met vier uitzendingen ruim aandacht aan de legendarische 24-uursrace van Le Mans (zaterdag om 18.00 en 24.00 uur en zondag om 13.30 en 18.00 uur).

24 Uur van Le Mans RTL5 besteedt dit weekend met vier uitzendingen ruim aandacht aan de legendarische 24-uursrace van Le Mans (zaterdag om 18.00 en 24.00 uur en zondag om 13.30 en 18.00 uur).

CULTUUR

Twee Meter Sessies Vandaag staat de Haagse zangeres Anouk centraal in Twee Meter Sessies. Na het grote succes van haar debuutalbum 'Together Alone' introduceert ze in deze aflevering haar nieuwe album 'Urban Solitude'. Met gastoptredens van een strijkorkest en Sarah Bettens van K's Choice (17.00 uur, RTL 5).

AMUSEMENT

Big Diet Finale. De zes overgebleven kandidaten maken hun laatste gang naar de weegschaal. Wie heeft het meeste gewicht verloren? Wint die ook de 'pot met goud'? Nee, dat bepaalt de kijker. De populairste wint (20.50 uur, SBS6).

Circus Pavlov In Circus Pavlov gaat het vandaag over vies en lekker. We eten nog steeds het liefst sperziebonen als groente en een gehaktbal als vlees. In de studio: vijf baby's, vier gasten voor het 'groot zintuiglijk proeven' en een razendsnelle eetwedstrijd. Verder heeft het programma een reportage over het 'verboden diner'. Presentatie: Hans Kesting. (20.55 uur, Nederland 3).

Dit Was Het Nieuws Bij Dit Was Het Nieuws zijn vandaag Vara- presentatrice Astrid Joosten en NPS-presentator Murth Mossel te gast. Mossel is regelmatig te zien als presentator van Paradisolive en als stand-up comedian bij de Comedy Train. Zij ondersteunen de vaste teamcaptains Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal bij het leveren van satirisch commentaar op het nieuws.

Absolutely Patty Patty Brard ontvangt vandaag presentatrice Christine van der Horst die openhartig praat over de affaire die zij had met een Amerikaanse miljardair. Verder komt hoofdredacteur Femmetje de Wind van het glossy 'Miljonair Magazine' een kijkje nemen en praat Patty met Charlotte Besijn, alias Barbara uit GTST. Ook gaat ze langs bij instituut Nijenrode en trekt ze de straat op als smurf om de nieuwe verkeersregels te testen.(22.10 uur, Yorin).

RADIO ZATERDAG

Spijkers met koppen brengt een bloemlezing van de gesprekken uit het afgelopen jaar (12.02 uur, Radio 2).

Kruispunt Reportage uit het Limburgse Sweikhuizen waar een jaarlijkse blindenbedevaart wordt gehouden. De bedevaart gaat naar Sint Odilia, patrones van blinden en slechtzienden. Ook aandacht voor de verhouding tussen IKV en de Sow-kerken. Dit naar aanleiding van de manier waarop het IKV de Vredesweek invult. Ten slotte aandacht voor de opening van een dependance van het Vicky Brownhuis. Kankerpatiënten en hun familie kunnen er terecht voor een luisterend oor en advies (18.33 uur, Radio 1).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Buitenhof ontvangt de minister van buitenlandse zaken Jozias van Aartsen die net terug is van de Eurotop en van zijn ontmoeting met president Bush van de VS. Ook een debat over de onoplosbaarheid van de jeugdcriminaliteit (12.07 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport Volleybal uit de World League: Nederland-VS; honkbal: Neptunus-HCAW; paardensport: de CHIO in Aken en de Grand Prix motorraces in Barcelona (12.08 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (19.00 uur, Nederland 2) aandacht voor paardensport (CHIO in Aken); EK waterpolo: Nederland-Hongarije (dames) en Spanje-Nederland (heren), het Open NK motorcross in Oss; tennis in Halle en eventueel hockey: de derde wedstrijd Oranje Zwart-Den Bosch (heren).

CULTUUR

2 Meter Sessies In 2 Meter Sessies aandacht voor Melissa Etheridge. Deze bleek met haar titelloze debuutalbum in 1988 een zeer breed rockpubliek aan te spreken en werd bekend van de hit 'Like the way i do'. Vandaag speelt ze nummers van haar cd 'Breakdown'.

RADIO ZONDAG

Radio 1 Journaal Een gesprek met VVD-minister en vice-premier Annemarie Jorritsma over het vierde Nationaal Milieubeleidsplan, het voorjaarsoverleg tussen regering en de sociale partners, de liberalisering van de elektriciteitsmarkt en de politieke toekomst van de VVD en Jorritsma zelf (13.30 uur, Radio 1).

Schepper & Co De schrijver Karel Glastra van Loon ('De Passievrucht' en 'Lisa's adem') praat over leven, liefde en geloof (15.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden