Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Hoera een kind!!? besteedt in de tweede aflevering aandacht aan het verhaal van Karel en Hedwig, die vol overgave begonnen aan de adoptie van de Poolse jongen Yorick. Toen Yorick bij hen thuis kwam wonen bleek dat hij leed aan verschillende ernstige stoornissen. Na een lange weg van hulpverlening, kan het jongetje nu niet meer thuis wonen (21.55 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Catherine spreekt met mensen die wegens druggsmokkel in een Marokkaanse cel zaten. Zoals Robbie Dijkstra die zes jaar geleden in Marokko werd opgepakt. Hij werd verdacht van smokkel, maar bewijs werd nooit gevonden. Robbie verhaalt over de omstandigheden in de gevangenis (17.05 uur, RTL 4).

EURO2000

Samenvatting van de gisteren gespeelde halve finale Nederland-Italië (16.30 uur, Nederland 2).

Huis van Oranje blikt onder de bezielende leiding van Paul de Leeuw terug op de gisteren gespeelde wedstrijd tussen Oranje en de 'Azzurri' (22.45 uur, Nederland 2).

SPORT

Het Sportjournaal zendt beelden uit van het tennistoernooi in Wimbledon. Ook aandacht voor het Nederlands elftal (18.43 uur, Nederland 2).

CULTUUR

De eetfabriek is een nieuwe serie documentaires over de eetcultuur en voedselindustrie van Nederland. In de eerste aflevering, met de titel 'De afvalrace', wordt onderzocht wat de meest effectieve manier is van afslanken. Daarin wordt onder meer gekeken naar de Verenigde Staten. Als 40 miljoen Amerikanen jaarlijks, met of zonder succes, aan een dieet beginnen, hoe is het dan mogelijk dat juist in dat land het aantal lijders aan zwaarlijvigheid toeneemt? (19.25 uur, Nederland 3).

In de laatste Stardust van het seizoen een interview met Woody Allen over de film 'Sweet and lowdown'. Ook een gesprek met regisseur Michael Radford, de maker van het wereldwijde succes 'Il Postino'. Zijn nieuwe film 'B-monkey' werd door de producenten verminkt en is slechts op video uitgebracht. Ook aandacht voor 'The next best thing' van John Schlesinger met zangeres Madonna in de hoofdrol (19.55 uur, Nederland 3).

De vrienden van Amstel live! heeft de groepen Van Dik Hout en Nilsson te gast. De presentatie is in handen van Manuëla Kemp en oud-voetballer Willem van Hanegem (20.00 uur, RTL 4).

RADIO

Het onderhoud heeft Renee Jones-Bos te gast. Zij is ambassadeur Mensenrechten van Nederland. Elles de Bruin spreekt met haar over de inhoud en het doel van deze nieuwe functie (9.00 uur, Radio 1).

De NCRV Radio 5-documentaire gaat over 'De slag om de Prins Hendrikstraat'. In de straat, die ligt in de Goudse wijk Korte Akkeren, bezorgen de Marokkaanse jongeren de politie handen vol werk. Eind vorig jaar liep een burenruzie volledig uit de hand. Er kwam extra geld beschikbaar voor projecten en er zijn meer agenten om te surveilleren, maar echt boteren wil het nog niet (13.05 uur, Radio 5).

Cultuurprogramma Schuim en as brengt een portret van schrijfster Marion Bloem. Zij maakt samen met de programmamaker een wandeling door het bos bij Soesterberg, de plaats waar ze opgroeide. Als klein meisje ging ze regelmatig naar het bos, om er verhaaltjes te schrijven (14.00 uur, Radio 5).

In Thuis op twee gaat presentator Hans Schiffers de avond in met kok, schrijver, ontwerper en kunstenaar André Wolf. Hij schreef het kookboek 'De tao van de stamppot' waarin hij een rijke verzameling recepten en verhalen heeft opgenomen. Het boek is gedeeltelijk opgezet als verhaal over de Chinese keukengod Jo Kwan (16.00 uur, Radio 2).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden