Speciaal

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

PRAATPROGRAMMA'S

In Het Elfde Uur spreekt Andries Knevel met Ronny Naftaniël, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie over Israël. Zij hebben het over de actuele situatie in Israël. Verder een gesprek met Tweede Kamerlid Henk Kamp van de VVD over onder meer het asielbeleid in Nederland. Ten slotte is Simon Tahamata, technisch adviseur en jeugdtrainer bij Ajax, te gast (21.00 uur, Nederland 1).

Ivo Niehe praat met de winnaars van 'Big Brother' in Duitsland, Engeland en Amerika in de TV Show. Verder in deze uitzending een optreden van en een gesprek met Sinéad O'Connor, de omstreden Ierse zangeres die een aantal jaren geleden publiekelijk een foto van de paus verscheurde en die dit jaar -als moeder van twee kinderen van twee verschillende echtgenoten- tot priester werd gewijd. Tot slot een bezoek aan schrijversechtpaar Jessica Durlacher en Leon de Winter (21.45 uur, Nederland 2).

SPORT

Een rechtstreeks verslag van het WK-wielrennen in Plouay (Frankrijk) met de tijdrit vrouwen junioren en de tijdrit mannen onder de 23 jaar (13.55 uur, Nederland 2).

In het NOS-Sportjournaal aandacht voor de voorbereiding van het Nederlands elftal op de wedstrijd van woensdag tegen Portugal en beelden van het WK-wielrennen in Frankrijk (18.43 uur, Nederland 2).

In Studio Sport, Na Elven een reportage over de introductie van de internetkoelkast en de nieuwste uitgaanstrend loungen, een muzikale bijdrage van de Israëlische zangeres Noa en een voorbeschouwing op de voetbalwedstrijd Nederland-Portugal (22.55 uur, Nederland 2).

CULTUUR

'Op weg' is een aflevering in de serie Goede Daden bij Daglicht, waarbij jonge scenarioschrijvers de kans krijgen een tv-scenario van 25 minuten te schrijven. 'Op weg', een film van Stefanieke Veenstra, gaat over een meisje dat de laatste bus mist en een lift krijgt van een aardige jongen. Bij het uitstappen ziet ze dat hij invalide is. Ze besluit, voornamelijk uit medelijden, om nog iets met hem te gaan drinken. Daar, in een plattelandsdisco, straft de invalide jongen de hypocriete houding van het meisje genadeloos af (23.10 uur, Nederland 3).

RADIO

Marjolein Kikkert (moleculair bioloog), Eppo Bruins (fysicus) en Harry van de Graaf (fysicus) discussiëren in Café de Wetenschap over allergieën en de pistoolgarnaal (11.00 uur, Radio 5).

Wim T. Schippers zit aan tafel in Tijd voor Twee. Schippers schreef het toneelstuk 'Zonder Titel', dat aanstaande vrijdag bij Toneelgroep Amsterdam in première gaat. Het is een komedie waarin een jongeman de speelbal wordt van een werkelijkheid die hij zelf lijkt te manipuleren. Uitgerust met een grenzeloze fantasie en een ijzeren logica, dwaalt hij door de stad (12.02 uur, Radio 2).

Binnenland gaat over Valid Express, een succesvol koeriersbedrijf waar alle veertien koeriers een lichamelijke handicap hebben. Oprichtster Nicolette Mak kwam op het idee vanwege haar broer, die een spierziekte heeft (13.30 uur, Radio 1).

Arita Baaijens ging mee met de laatste reis van het ecotravelbureau Multatuli. Haar reiservaringen legde zij vast in een aflevering van Ongehoord. Te gast in de studio is Freek ten Broeke. Hij is directeur van Multatuli en vertelt over de ideeën achter het reisbureau (15.00 uur, Radio 5).

In de Avonden het 'literair variété van Music Hall', met bijdragen van Wanda Reissel, P.F. Thomése en Anneke Brassinga. Na elven een gesprek met schrijfster Carla Bogaards over haar boek 'Gezichtsbedrog', dat handelt over een noodlottige ontmoeting tussen een beroemde ballerina en een veelbelovend popartiest. Al hun verlangens en onderhuids verdriet over het leven en de liefde worden op elkaar geprojecteerd (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden