Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

In het opsporingsprogramma Vermist geven ouders van misbruikte en vermoorde kinderen hun mening over zedendelinquenten. Moeten veroordeelde pedofielen geregistreerd worden? En moet hun criminele verleden bekendgemaakt worden aan de buurt waar zij wonen? Of is het voldoende dat de wijkagent op de hoogte is? Eén van de gasten is Yvonne Eleveld, de moeder van het vermoorde meisje Chanel-Naomi (21.34 uur, Ned. 2).

D R A M A

Breaking the Surface is een Amerikaans drama over het leven van Olympisch kampioen schoonspringen Greg Louganis. Greg is geadopteerd en heeft het als donkere jongen tussen blanke kinderen niet makkelijk. Ook voelt hij zich niet begrepen door zijn pleegouders. Greg krijgt een homoseksuele relatie met financieel adviseur Tom, maar de verhouding loopt stuk. Als hij aan het trainen is voor de Olympische Spelen in Seoel komt hij erachter dat hij besmet is met het hiv-virus (22.33 uur, Ned.1).

D O C U M E N T A I R E

Twee redacteuren van het programma Fast Forward reizen met de videocamera per trein van Amsterdam naar Barcelona. Ze vragen de vele rugzaktoeristen die ze tegenkomen naar hun mening over de eenwording van Europa en de komst van de Euro. Wordt het leven er makkelijker op of juist niet (18.29 uur, Ned. 1)?

In deel vier van de serie Firma Leugen en Bedrog komt Charlotte Graham aan het woord. Zij heeft van 'bedriegen' haar werk gemaakt met haar bemiddelingsbureau voor gehuwden. Getrouwde mannen en vrouwen kunnen via haar op een discrete manier vreemdgaan. Ook Graham Hargreaves kan niet zonder liegen. Als onderzoeksjournalist doet hij zich regelmatig als een ander voor. En Anne Rupp werkte als secretaresse bij de Navo, maar werd spion (20.59 uur, Ned. 1).

S P O R T

In het Sportjournaal een samenvatting van de wedstrijd Nederland-België tijdens het EK vrouwenhockey (18.43 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned.3).

Studio NOS heeft een reportage over de 'strafcorner' van het Nederlands vrouwenhockeyteam. Tevens een portret van de Nederlandse hordenloper Robin Korving naar aanleiding van het aanstaande WK atletiek in Sevilla (23.00, Ned. 2).

RADIO

NCRV's Debat op 5 gaat over de vierdaagse werkweek. De FNV wil een vierdaagse werkweek ter bestrijding van de files. Een kortere werkweek zou bovendien het combineren van werk en privé makkelijker maken en schept nieuwe banen. De werkgevers zijn echter fel gekant tegen het voorstel van de FNV (12.00 uur, Radio 5).

Cherry Wijdenbosch is bij Frits Spits te gast in Tijd voor Twee. Cherry scoorde begin jaren tachtig hits met 'Dame uit Suriname' en 'Vang me'. Daarna werd het stil rond haar. Maar nu is er een nieuwe single samen met Stef Bosch: 'Ik geloof in jou' (12.02, Radio 2).

In de Lijntjes van Lips aandacht voor de Amerikaanse groep Red Hot Chilli Peppers die begin juni hun nieuwe album Californication uitbracht. Verder muziek van All Saints, John Frusciante en 'Weird Al' Yankovic (13.45, Radio 5).

In Knetterende Letteren een special rond de Amerikaanse schrijver Cormac McCarthy. Het verschijnen van de literaire westerns van McCarthy, die leeft als een kluizenaar, behoort in Amerika tot één van de belangrijkste literaire gebeurtenissen van de jaren negentig (14.00 uur, Radio 5).

In Radio Uit een gesprek met Arno Bremers. De kledingontwerper ontwierp onlangs kostuums voor Toneelgroep Amsterdam en werkt voor nu het RO-theater. (17.05 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden