Speciaal

ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Werelden 'Tussen pizza en porsche', een documentaire over de relatie Mirabella-Siedelfingen. Ondanks het feit dat de plaatsen in niets op elkaar lijken, hebben de twee steden elkaar nodig. Mirabella, Sicilië, is straatarm en de werkloosheid is er hoog. Siedelfingen is de thuisbasis van de Duitse auto-industrie en komt werknemers tekort (22.50 uur, Nederland 1).

SPORT

Tennis Wimbledon 2002, live, met Sjeng Schalken tegen Lleyton Hewitt, kwartfinale heren (vanaf 14.00 uur uur, RTL5).

Sportjournaal Het tennistoernooi van Wimbledon en de eerste training van landskampioen Ajax in de aanloop naar het nieuwe seizoen (18.43 uur, Nederland 2; 22.14 uur, Nederland 3).

Studio sport met een documentaire over de Tour de France van 1968, grotendeels bestaand uit oud 'Sport in Beeld'-materiaal. Met Jan Janssen en Herman van Springel, die terugkijken op deze tour. Janssen werd de eerste Nederlandse eindoverwinnaar (19.29 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Het uur van de wolf 'Kijken wat er gebeurt: De films van Pennebaker en Hedges'. Documentaire over de veelgeprezen documentairemakers D.A. Pennebaker en Chris Hegedus, grondleggers van de zogenaamde 'direct cinema' (20.00 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

The Comedy Factory Jörgen Raymann ontvangt twee comedians uit de Verenigde Staten en één uit Schotland: Alonzo Bodden uit Los Angeles, voormalig vliegtuigingenieur, JP Justice uit New York, ook wel vergeleken met Will Smith en Shemar Moore, en de voormalige zanger/kapper Craig Hill uit Edinburgh (19.00 uur, Nederland 3).

Pluk de dag Ron Boszhard plukt mensen van de Afrikaandermarkt in Rotterdam om hen een dagje te laten synchroonzwemmen (20.28 uur, Nederland 2).

JEUGD

Dunya & Desie 'Sweet sixteen', zevende en laatste aflevering. Desie wordt zestien. Haar moeder Monique heeft Desie een brommer beloofd als ze tot haar zestiende niet rookt. Een brief van oma gooit roet in het eten (19.30 uur, Nederland 3).

RADIO

Dolce Vita Karin de Groot ontmoet schrijver Gerben Hellinga, die al dertig jaar lang geestverruimende middelen gebruikt en serieus onderzoek doet naar de werking daarvan (08.30 uur, 747 AM).

Faros Iedereen heeft er verstand van dus de redactie van 'Faros' nodigde een aantal van haar gasten uit om zelf radio te maken. Dit keer jazzpianist Randel Corsen, afkomstig van de Antillen (15.02 uur, 747 AM).

A4 Lex Bohlmeijer ontvangt Jaap van Zweden die deze week zijn eerste lustrum viert als concertmeester in het Concertgebouw (16.30 uur, Radio 4).

Kunststof Frénk van der Linden interviewt de in Londen wonende Nederlandse fotograaf Anton Corbijn die de afgelopen jaren bijna alle grootheden van de rock-'n-roll voor zijn lens had. Aanleiding is de dubbeltentoonstelling 'Herman Brood/Anton Corbijn' die eind deze week start in het Cobramuseum Amstelveen. En een gesprek met de Nederlandse regisseur Martin van Koolhoven (o.a. 'De Grot') over de nieuwe film 'Spiderman' die nu in de Nederlandse bioscopen te zien (19.04 uur, Radio 1).

De avonden 'Het gesproken uitzicht' is van Riki Simons, publiciste over kunst. Daarna een gesprek met Jonathan Franzen, de Amerikaanse schrijver die 'De correcties' schreef, een vuistdikke roman waarin Franzen een ironisch beeld schetst van een Amerikaans gezin aan het einde van de twintigste eeuw. Vervolgens een bezoek van de schrijver Adriaan Jaeggi aan de Engelse dichter Ric Caddel. Caddel is een absolute outsider in de Engelse poëzie (22.02 uur, 747 AM)

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden