Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Aan het einde van de poulewedstrijden van Euro2000 maakt Netwerk de balans op. Voetbal en veiligheid, hoe is dat gegaan? Harry Been, voorzitter van Euro2000, journalist Simon Kuper en de Brusselse burgemeester De Donnéa komen aan het woord (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

EO-Metterdaad zendt de reportage 'Het water van de Sepik' uit, waarin de gevolgen van vervuild drinkwater van de rivier de Sepik voor de lokale bevolking in Papoea-Nieuw-Guinea worden belicht. Gevolg van de vervuiling is een explosie van ziektes als diarree en dysenterie (21.20 uur, Nederland 2).

De schande van Engeland is een undercover-reportage, die de BBC afgelopen dinsdag uitzond. Britse journalisten volgden de hooligans van hun nationale elftal op hun reis naar België en Nederland, waar de afgelopen dagen werd gevoetbald. Daarbij bleek dat supporters die in Engeland op de zwarte lijst staan, gewoon werden doorgelaten bij de douane (23.00 uur, SBS 6).

EURO2000

Eddy Wally, Diederik van Vleuten en Erik van Muiswinkel zijn te gast bij Villa BvD. Freek de Jonge zingt het lied 'Hup Holland Hup' (23.15 uur, RTL 4).

CULTUUR

Op zoek naar de mensen van Kaapstad in CityCabs. De Nederlands-Amerikaanse acteur Michael Krass ontmoet een taxichauffeur die hem door Kaapstad leidt (19.00 uur, Nederland 1).

Loïs Lane en Frederique Spigt treden op in De vrienden van Amstel Live!, gepresenteerd door Manuëla Kemp en Willem van Hanegem (20.00 uur, RTL 4).

In Voor en tegen schetst journalist en schrijver Stephan Sanders zijn zelfportret. Waar houdt hij van en waar heeft hij een hekel aan? Tekenaar Joost Swarte maakte de leader en het steeds wisselende decor (00.14 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Eerste aflevering van een nieuwe reeks Voor een briefkaart op de eerste rang, de quiz waarin filmkennis wordt getest (22.55 uur, Nederland 1).

RADIO

E.S. Houwaart, medisch historicus aan de VU in Amsterdam, Marjan Sax, in 1976 betrokken bij de bezetting van Bloemenhove en twee vrouwen die ongewenst zwanger raakten vertellen in Sporen over abortus (09.00 uur, Radio 5).

Ronnie Naftaniel spreekt over zijn verdiensten voor het Centraal Joods Overleg en het neerleggen van zijn woordvoerderschap in Joods Geld (09.04 uur, Radio 1).

Het verhaal van een gesmokkelde Chinees is de titel van een documentaire van Anton Foek over een Chinees die enige tijd geleden vanuit de Fujian-provincie de armoede ontvluchtte (10.00 uur, Radio 1).

De overheid lijkt de openbaarheid van overheidsinformatie terug te schroeven. Heeft de journalistiek in Nederland daar een antwoord op? Daarover discussiëren Roger Vleugels en Peter de Vries in Het debat op 5 (12.00 uur, Radio 5).

Peter van Zunderd, project-directeur-generaal van Euro2000, is te gast in Tijd voor Twee (16.00 uur, Radio 2).

CDA-voorman Jaap de Hoop Scheffer spreekt in Hier en Nu Den Haag over voetbal, de Voorjaarsnota, het antifileplan en de vraag: hoe moet je oppositie voeren tegen het 'Paarse blok' (20.00 uur, Radio 1).

In Het Avondconcert opnamen van een concert door het Metropole Orkest onder leiding van Lawrence Renes, met medewerking van Quirine Viersen, cello. Een concert met werken van onder meer Duke Ellington, Friedrich Gulda, Bill Holman, Clare Fischer en George Gershwin (20.00 uur, Radio 4).

De Avonden brengt onder meer Gesproken Gezicht met Vivian Saaze, medewerker van Instituut Collectie Nederland en De Wijde Blik met radiokunstenaar Mat Wijn (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden