Speciaal

TELEVISIE

Kruispunt volgt de wijkagent van de binnenstad van Haarlem, Frits de Vries. Hij sust burenruzies, vangt wijkbewoners op na een dodelijke schietpartij, zorgt voor opvang van psychisch gestoorde daklozen en verleent eerste hulp bij ongelukken. Waar steeds meer verbondenheid en gemeenschapszin verdwijnen in het leven van een stad, is de wijkagent luisterend oor en aanspreekpunt voor buurtbewoners die nergens terecht kunnen. Daarnaast in 'Kruispunt' de kritische stem van de kerken over het kabinetsbeleid. Bisschop Ad van Luyn van Rotterdam, secretaris-generaal Bas Plaisier van de SOW-kerken en Abraham Soetendorp van de joodse gemeenschap in Den Haag plaatsen kanttekeningen bij het beleid van Balkenende II (22.10 uur, Nederland 1).

CULTUUR

Matinee staat in het teken van Hans van Manen. Deze veelgeprezen choreograaf won in november 2000 de Erasmusprijs voor zijn oeuvre en zijn betekenis voor de dans in Nederland. In 'NPS Matinee' worden zijn choreografieën 'Solo', 'Déjà Vu', 'The Old Man and Me' en 'Kammerballett' uitgezonden (13.00 uur, Nederland 3).

Boeken op zondag Correspondent Koert Lindijer is te gast bij Hanneke Groenteman om te praten over zijn boek 'Bittereinders', het verslag van een reis in het voetspoor van de laatste nomaden in de Sahara en Oost- en Zuidelijk Afrika. Het boek is geïllustreerd met foto's van Petterik Wiggers, fotojournalist van het jaar 1997. Illustrator en schrijver Harmen van Straaten komt vertellen over zijn nieuw te verschijnen prentenboek 'Eend' en zijn zojuist verschenen jeugdroman 'Wonderland'. In de pers wordt dit boek vergeleken met Catcher in the Rye van J.D. Salinger (17.00 uur, Nederland 3).

RADIO

Volgspot presenteert het eerste uur hoogtepunten uit het Zomer archief met optredens van Fred Florusse en Pieter van Empelen die furore maakten met cabaretgroep Don Quishocking. Verder cabaretier Kees Torn en zanger Guus Meeuwis. Na middernacht is Freek de Jonge te gast bij Volgspot. De Jonge blijkt nog altijd bevangen door de magie van het theater en van de mogelijkheid telkens opnieuw te kunnen beginnen. Optreden is nog altijd zijn lust en zijn leven, zo blijkt uit het radioprogramma (23.05 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden