Speciaal

TELEVISIE

Naar aanleiding van de commotie rond de regeringsdeelname van Jörg Haiders üVP vraagt 2Vandaag zich af hoe het met extreem-rechts in Nederland staat. Hoe gevaarlijk zijn onze nationalisten? Verder aandacht voor het 50-jarig bestaan van de Sociaal-economische raad (17.35 uur, Ned. 2).

Netwerk heeft een reportage over mensen die in de problemen zijn gekomen, doordat ze grote schulden hebben gemaakt. In het ergste geval komen ze zelfs op straat te staan. Om dit te voorkomen biedt de organisatie De Vliegende Hollander hulp: alle schulden worden op een rijtje gezet en er worden regelingen getroffen om die af te betalen (20.29 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Op televisie wordt onderzoeksjournalistiek vaak bedreven met behulp van een verborgen camera. In Het Blauwe Licht een gesprek met de schrijfster Manon Uphoff en medewerker van het ministerie buitenlandse zaken Arthur Kibbelaar Ricardo over de risico's en grenzen van deze vorm van televisiejournalistiek (19.55 uur, Ned. 3).

In de bus van Tussen hemel en aarde neemt zanger Robert Long plaats. Op dit moment staat hij in het theater met zijn 'Het lang genoeg jong concert'. En afgelopen zaterdag ging de door hem en Dimitri Frenkel Frank geschreven musical 'Tsjechov' in première. Long praat over zijn werk, zijn drijfveren en zijn visie op de maatschappij. De bus brengt hem naar het Utrechtse Domplein, alwaar hij herinneringen kan ophalen uit zijn jeugd (23.17 uur, Ned. 1).

S P O R T

Rechtstreeks verslag van de oefeninterland Nederland-Duitsland vanuit de Amsterdam Arena (20.00 uur, RTL 5).

In Studio NOS een samenvatting van dit duel, een reportage over de handballers van Swift en beelden van de basketbalwedstrijd Nederland-Bulgarije (23.00 uur, Ned. 2).

RADIO

Mag Wim Kok een derde termijn van vier jaar beginnen als minister-president? De Vara op Radio 1 liet een representatief onderzoek verrichten onder de kiezers. Voormalig staatssecretaris Elske ter Veld (ook PvdA) zal reageren op de uitslag. Het huidige Eerste-Kamerlid vindt dat premiers er na twee termijnen mee moeten stoppen (09.04 uur).

Het Debat op 5 gaat over de plannen voor kwaliteitsverbetering op zwarte scholen van staatssecretaris Adelmund. Ze worden tegen het licht gehouden door partijgenote Marleen Barth, Mohammed Rabbae van Groen Links, directeur Walter Konings van een Rotterdamse basisschool en onderwijsspecialist Piet Litjes van de universiteit van Nijmegen (12.00 uur, Radio 5).

Bobby Haarms zit bij Frits Spits aan de Tafel voor Twee. De inmiddels 65-jarige ras-Ajacied stopt aan het eind van het seizoen als hersteltrainer bij de Amsterdamse club (12.02 uur, Radio 2).

In Rechtenkwesties aandacht voor de Wet Beperking Export Uitkeringen. Door de slechte betrekkingen tussen Den Haag en Paramaribo dreigen veel Surinamers die willen terugkeren naar hun land de dupe te worden van deze wet. De Surinaamse gemeenschap ziet hierin discriminatie en rechtsongelijkheid, en eist opschorting van de gewraakte wet. Verder een discussie over de vraag: mogen de leden van de Hoge Raad bijbanen hebben? en een gesprek met Sabine Kraus van de stichting E-Quality over de gevolgen van de Koppelingswet voor illegale vrouwen en meisjes. Sinds de invoering van deze wet komen steeds meer van hen in de prostitutie terecht (14.00 uur, Radio 1).

In Weldenkende mensen een discussie onder leiding van Hubert Smeets over het functioneren van de Nederlandse journalistiek. Te gast in de studio zijn: D66-kamerlid Bert Bakker, Hans Verstraaten, voormalig hoofdredacteur van de Nieuwe Revu, Annemarie Stordiau, voorlichter bij Justitie en prof. dr. Henri Beunders, hoogleraar mediageschiedenis (16.00 uur, Radio 1).

In Het theater van het sentiment vertelt zanger Theo van Es nog één keer over het succes van 'Na na na' van The Shoes in 1967 (20.00 uur, Radio 2).

Ideale schoondochter Caroline Tensen is te gast in Andersdenkenden. De presentatrice 'voor al uw goede doelen' wil niet al te lang meer dat imago hebben en heeft ondanks sympathie ook twijfels over het nut van De Nieuwe Omroep van Aad van den Heuvel en Walter Etty: 'Ik geloof niet in een zender met alleen maar goede doelen' (21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden