Speciaal

TELEVISIE

2Vandaag Met een reportage over de problemen binnen de Samen- op-wegkerken. Komt er een nieuwe kerkorde? (17.30 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Door het leven Portret van Jennie Theunisz, dochter van een drankzuchtige kermisexploitant, die op zoek gaat naar verdieping, de kermis verlaat en terechtkomt in Tibet, waar ze zich thuisvoelt (20.45 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Krachtstroom Te gast zijn Maria Goos (schrijfster tv-hits 'Pleidooi' en 'Oud Geld') en auteur Oek de Jong (23.17 uur, Nederland 1)

SPORT

Sportjournaal WK Turnen (dames) in Boedapest (18.43 uur, Nederland 2).

Studio sport: vak M Mart Smeets ontvangt sporters. Verder aandacht voor Excelsior-Willem II, turnen, en schaatsen om de Wereldbeker, dit weekeinde in Heerenveen (22.45 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Cinema 3: IDFA 'Venus Boyz', documentaire van Gabriel Baur, over de basale vraag wat een vrouw is en wat een man, met de daarbij behorende seksuele normen. Vertrekpunt van de documentaire is een Drag King-avond in New York, waar vrouwen mannen worden, sommigen voor één nacht, anderen voor de rest van hun leven. Wat drijft hen? (23.55 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

De 100% Ab Show Komisch programma in tien delen, gebaseerd op de vraag: Hoe passen Nederlanders zich eigenlijk aan? Ab gaat op zoek naar de 100%AB (Aangepaste Burger). Met cabaretier Javier Guzman als Ab de Inburgerman ofwel I-man. In deze tweede aflevering onder meer de meningen van Gerrit van der Valk en Xaviera Hollander.

RADIO

De ochtenden In 'Het gesprek' aartsbisschop van Utrecht, kardinaal Simonis, over de campagne 'Katholiek met hart en ziel', de in de politiek steeds oplaaiende discussie over het bijzonder onderwijs, de scheiding tussen kerk en staat en de pedofilieschandalen waarmee de rk kerk wereldwijd kampt. En een reportage over de interreligieuze Juliana van Stolbergschool in Ede, die haar laatste schooljaar is ingegaan, want alle christelijke kinderen zijn vertrokken (09.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' de Miss World-verkiezingen die op 7 december in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja worden geboycot door een aantal Missen. Want een islamitische rechtbank veroordeelde eerder dit jaar Amina Lawal wegens overspel tot dood door steniging; ze heeft een baby buiten haar huwelijk. Miss Nederland gaat wel, om ter plekke een protest te laten horen. Wat is er aan de hand in het noorden van Nigeria, waar de islamitische wetgeving is ingevoerd? (10.02 uur). In 'Het onderzoek met Argos' de vraag: heeft Dutchbat wel voldoende gedaan om de enclave Srebrenica te verdedigen? (11.02 uur).

Tijd voor twee Te gast is Herman Heinsbroek, voormalig minister van economische zaken, ondernemer in ruste en gepolst door verschillende omroepen voor een talkshow (12.02 uur, Radio 2).

Haagse Veteranen Drie oud-politici praten over de politieke actualiteit. Vandaag zijn dat de oud-kamerleden PvdA'er Rob van Gijzel, CDA'er Ank Bijleveld en D66'er Jan Hoekema (13.30 uur, 747 AM).

Ophef & Vertier In Nederland blijft de modefotografie een ondergeschoven kindje, ondanks het succes van fotografen als Paul Huf, Emmy Andriesse en Inez van Lamsweerde. Het Frisia Museum toont een overzicht van 50 jaar Nederlandse modefotografie. Modefotografen Bart van Leeuwen en Carli Herms verklappen de geheimen van hun vak (14.02 uur, 747 AM).

De avonden 'Het gesproken uitzicht' is van Alex Verduyn den Boer, schilder te Den Haag. In 'De Droomhandel' een bespreking van de roman 'Waar gaat die vrolijke trein naar toe?' van de Italiaanse schrijver Sandro Veronesi; de documentaire 'Journeys with George', geregisseerd door Alexandra Pelosi, een reisverslag van de Bush-campagne in 2000. Voor 'Atelierbezoek' bezoekt Toine Moerbeek zijn broer Jan (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden