Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

Bij de Amsterdamse GGD laten mensen zich voor een onderzoek vrijwillig inspuiten met een vaccin tegen aids. Dat is eigenlkijk een gewoon aidsvirus maar dan een ongevaarlijke variant. Naar verwachting voorkomt dit 'medicijn' één op de drie besmettingen. In Netwerk een reportage. Verder aandacht voor de situatie in Kosovo (20.30 uur, Ned. 1).

De onderwerpen van Opsporing Verzocht zijn: een gewapende overval op een supermarkt in Rotterdam, de moord op een 47-jarige man in Alphen aan den Rijn, overval op een geldtransport in Zevenaar en de moord op 62-jarige man in Amsterdam (21.00 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Rondkomen vertelt het verhaal van een vrouw die ondervond dat een scheiding niet alleen een emotionele klap oplevert maar ook een financiële. Vandaar dat in de uitzending ook adviezen komen van het Nibud, Nationaal Instituut voor Budget-voorlichting, ook voor minima (20.05 uur, Ned. 2).

De laatste tsaar. Aflevering van Histories, de Romanovs. Nicolaas II kwam op de troon op het moment dat Rusland werd geconfronteerd met allerlei diepgaande maatschappelijke veranderingen (21.30 uur, Canvas).

Maritiem portretteert Arie Boom, de havenmeester van Harlingen, die daarnaast ook schipper is op een reddingsboot. Zijn dochter is een van de vrijwilligers op de boot (21.05 uur, Ned. 2).

Ruud Kleinpaste noemen ze in Nieuw-Zeeland de 'insectenman'. De bioloog begon daar een studie naar de kiwi, de vogel die het nationale symbool is. Daardoor raakte hij juist geïnteresseerd in insecten. Tegenwoordig heeft hij er zelfs een eigen radioprogramnma over. In Grensverleggers een reportage over Kleinpaste (22.21 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Actrice Juliana Margulies, komiek Jon Stewart en musicus Ben Lee zijn te gast bij David Letterman (23.10 uur, Fox).

S P O R T

Het Sportjournaal heeft beelden van de Ronde van Zwitserland, de vandaag gespeelde wedstrijden op Wimbledon en de play off-wedstrijd voor de NBA tussen New York en San Antonio (18.43 uur, Ned. 2).

A M U S E M E N T

Weer een Maigret. De jonge misdienaar Etienne is getuige geweest van een moord. Alleen, de politie kan het lijk niet vinden. Maar Maigret is er van overtuigd dat de jongen geen onzin heeft verteld (20.20 uur, Ned. 3).

In Tien voor Taal is het weer Holland-België. Deze keer gaat het tussen sportverslaggevers. Met aan Nederlandse zijde Edward van Cuilenborg, Frank Snoeks en Toine van Peperstraten. Voor België strijden Luk Alloo, Karl Vannieuwkerke en Harry van Barneveld (21.33 uur, Ned. 1).

RADIO

Verslaggever Heinze Bakker moet dit jaar Wimbledon via de televisie volgen en vertelt over die ervaringen in Tijd voor twee (12.02 uur, Radio 2).

A4 doet de komende weken rechtstreek verslag van het American Adventures muziekfestival in Amsterdam (16.30 uur, Radio 4).

Het gesproken uitzicht in De Avonden is van de informatie technoloog Stefan Stetler die bij PC-assist in Barneveld werkt. Daarna een bloemlezing van verhalen die Remco Campert de afgelopen jaren voordroeg bij de VPRO. Na eleven weer het beste van 'De mannen van de radio'. En tenslotte onderzoekt Piet Schreuders weer de 'lichte grammofoonmuziek' (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden