Speciaal

TELEVISIE

In 2Vandaag de uitspraak die vandaag is te verwachten in de Lockerbie-rechtszaak tegen de twee Libische verdachten. Verder een verslag uit India over de gevolgen van de aardbeving (17.29 uur, Ned. 2).

Netwerk sprak met de Indonesische aanklager Darusman. Hij is op dit moment in Nederland om onderzoek te doen naar de fraude van Soeharto. Daarbij is gebruikgemaakt van de in Amsterdam gevestigde bank Indover. Ook een gesprek met de Nederlandse president van de Centrale Bank over het toezicht op deze bank. Verder is er uiteraard aandacht voor het Lockerbie-proces, dat in Zeist plaatsheeft (20.29 uur, Ned 1).

DOCUMENTAIRE

In Knokken om werk, een vierdelige BBC-documentaire over allerlei vormen van strijd op de werkvloer, dit keer het thema 'wraak op je werkgever'. Heeft dat zin? Hoe ernstig is het? Het verhaal gaat over een miskende internetdesigner (20.30 uur, Ned. 3).

In Big Spender een reportage over de overvloedige rijkdom van de westerse mens. Over welvarende mensen die voor hun veertigste al hun materiële dromen weten waar te maken (20.55 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

NCRV-presentator Jochem van Gelder is koffiegast in Koffietijd! en het Rosenbergtrio speelt een nummer (10.00 uur, RTL4).

Wilfried de Jong ontvangt in De Jong in uitvoering verschillende gasten, onder wie Jan des Bouvrie en staatssecretaris Rick van der Ploeg. Deze laatste komt praten over het monumentenbeleid. Architect Carel Weeber geeft, vanaf het dak van de beroemde Van Nelle-fabriek in Rotterdam, tekst en uitleg over zijn ontwerp van de gevangenis De Schie (23.10 uur, Ned. 3).

SPORT

In Studio Sport samenvattingen van wedstrijden in de Eredivisie. En beelden van de NBA-wedstrijd Orlando Magic-Indiana Pacers en een reportage over de wielerzesdaagse van Berlijn (22.14 uur, Ned. 3).

Ook in Sport na elven samenvattingen van de Eredivisie (23.05 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

In Man bijt hond het onderzoek van de Groningse GGD. Groningers zijn de dikste mensen in Nederland door verkeerde voeding en gebrek aan beweging. Voor de redactie aanleiding op zoek te gaan naar Groningse streekgerechten. Verder Kees en Helma Luiten, die de koning en koningin zijn van de rock-'n-roll in Stompwijk. En hoeveel felicitatiekaarten stopt de postbode in de brievenbus van paleis Noordeinde? (19.00 uur, Ned. 1).

RADIO

Een jaar zit de Oostenrijkse regering Schüssel-Haider op het pluche. Wat heeft deze coalitie tot nu toe gepresteerd? In 1 op 1 een gesprek met de van origine Oostenrijkse Karin Jusek, oud-correspondent voor NRC Handelsblad (09.04 uur, Radio 1).

Het aantal adopties is sinds de invoering van het Haags adoptieverdrag in 1998 met vijftig procent toegenomen naar drieduizend per jaar. Het gaat echter niet in alle gevallen volgens de regels. In Binnenlandse Kwesties de reconstructie van een illegale adoptiezaak (11.04 uur, Radio 1).

Het Debat op Vijf gaat over de kosten en baten in de gezondheidszorg. Wanneer is het leven te kostbaar? Is bijvoorbeeld leeftijd een criterium om een behandeling wel of niet te geven? Of hebben we dan te maken met leeftijdsdiscriminatie? Met arts en econoom Henk Rengelink, Ineke van de Rotte van de ouderenbond ANBO, Agnes Kant, Tweede Kamerlid voor de SP en Bert Keizer, verpleeghuisarts en filosoof (12.00 uur, Radio 5).

In Andersdenkenden is Ed van Thijn de gast van interviewer Gerard Klaasen. Van Thijn komt praten over zijn jeugdherinneringen en zijn joodse achtergrond. Hij is tegenwoordig lid van de liberaal-joodse gemeente in Amsterdam, hoewel hij niet gelooft (18.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden