Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk heeft een reportage over de Rotterdamse Millinxbuurt. Over kakkerlakken, muizen, taalachterstand, dichtgespijkerde ramen, maar ook over het mooie van zo een wijk. Verder aandacht voor Zimbabwe waar president Robert Mugabe de verkiezingen poogt te winnen door z'n oud-strijders de blanke boeren te laten onteigenen (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Ongelooflijke Verhalen de historie van een Chinees weesmeisje dat als illegaal huisslaafje hier terecht kwam en nadat haar asielaanvraag werd afgewezen prostituée werd. Op haar zestiende raakte ze zwanger en kwam in een asielzoekerscentrum terecht, wordt voor de tweede maal zwanger en is inmiddels weer op straat gezet (21.35 uur, Ned. 1).

In Voor en tegen schetst filmmaker Karim Traïdia in vijf minuten een zelfportret. Het decor is zoals steeds van Joost Swarte (23.47 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Advokate Emma van Hilten is gast in Koffietijd (10.00 uur, RTL 4).

Pauline Huizinga zit aan in Lunch-Tv (12.05 uur, Ned. 2).

Barend en Van Dorp hebben Sylvia Toth over de vloer (23.00 uur, RTL 4).

SPORT

Studio NOS heeft beelden van de ijshockeywedstrijd Nederland-Duitsland tijdens het WK in de B-poule. Ook een samenvatting van een halve finale-wedstrijd in de play offs volleybal. En een reportage over de basketbalploeg van Werkendam (23.00 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

Voor het eerst veilingmeester. Het toilet van Jeannette Brosens. Klein leed in de samenleving. De opkomst van het industrieel toerisme. En: Amsterdam analyseert z'n huisvuil. Presto: Man bijt hond (19.00 uur, Ned. 1).

RADIO

Het wekelijks cultuurhistorisch programma Sporen gaat verder met de reeks nieuwjaarsvieringen in Nederland. Deze keer: islamitisch nieuwjaar, het jaar 1421 (09.00 uur, Radio 5).

In EO op Radio 1 een gesprek met ANWB-directeur Van Woerkom. Gevolgd door een reportage over de situatie op de Molukken (09.04 uur, Radio 1).

Het Debat op 5 gaat over het bouwen in Nederland. Geldt voor de architect: men vraagt en wij draaien? Wordt er gebouwd met verantwoordelijkheidsgevoel en een blik op de toekomst? En moet de overheid meer sturen of op de achtergrond blijven (12.00 uur, Radio 5).

Culinair journalist Joep Habets schreef het boek 'De eetbril' en praat daar over in Thuis op twee (16.00 uur, Radio 2).

Pantomime-speler Rob van Reijn (71 jaar) wordt geportretteerd in Een leven lang. Eind september begint hij aan zijn afscheidstoernee (16.00 uur, Radio 5)

In Radio Uit geeft Lex Runderkamp van het NOS-Journaal zijn mening over de film 'The Insider', waarin onderzoeksjournalist Al Pacino een tabaksfabrikant in het nauw brengt. Verder een gesprek met beeldend kunstenaar Diet Wiegman, die exposeert met 3D-tekeningen in Museum Het Kruithuis in Den Bosch (17.00 uur, Radio 5).

Urubicha: ,,klankbeelden van tekst en muziek die uit de verwondering en nieuwsgierigheid toegangspoort willen zijn tot de muziek achter een wereld en de wereld achter een muziek.'' Vandaag: Don Giovanni, de goddeloze rokkenjager (19.00 uur, Radio 4).

In de opstelling van Hier en Nu Den Haag staan onder meer Johan Remkes (VVD), prof. Han Entzinger, Pieter ter Veer (D66), Michel van Hulten (PvdA), Arie Kuijper (PvdA) en Alis Koekkoek (CDA)en drie burgemeesters (20.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden