Speciaal

TELEVISIE

Utrecht en Houten treffen de laatste voorbereidingen voor de viering van Koninginnedag. In Ontbijt TV een reportage. Verder aandacht voor de technische organisatie van de lintjesregen. En een gesprek met Pieter Lakeman die in zijn boek 'Binnen zonder kloppen' de immigratie bekijkt langs economische lijnen (07.38 uur, Ned. 1).

In Netwerk de e-mails van twee mensen uit Belgrado: een 34-jarige filmmaker en een vrouw van 74. Ze geven verschillende visie op de oorlog en schrijven over hun persoonlijke beslommeringen (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Zembla volgt een groep 'witte' illegalen, die nu al wekenlang van de ene naar de andere Haagse kerk trekt. Ze wonen en werken al jaren in Nederland, betalen belasting en dragen premies af. Het enige wat ze niet hebben is een verblijfsvergunning (20.50 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

De Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts is gast in Koffietijd. Verder aanwezig voor een diepte-interview: de kinderen die morgen in Utrecht de bloemen mogen geven aan de koningin (10.00 uur, RTL 4).

In Spreekuur gaat het over de agressiviteitstesten die op dit moment worden ontwikkel door de raad voor het kynologisch beheer. Op basis daarvan moet duidelijk worden welke honden nog in Nederland zijn toegelaten. Martin Gaus praat met Doreen Planta en Jan Beeftink (15.00 uur, Ned. 2).

Schrijver Harry Mulisch is gast in Goedenavond Nederland; over zijn bezoek aan de paus en het boekenweekgeschenk van volgend jaar (16.55 uur, SBS 6).

In B & W is kardinaal Simonis te gast. Sonja Barend ondervraagt hem ondermeer over de wenselijkheid van aborteren bij verkrachte Kosovaarse vrouwen (19.25 uur, Ned. 3).

Het thema in Geel is: liefde, sterk als de dood. Aan het woord komen de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts en musicus en dirigent Ton Koopman (22.01 uur, Ned. 1).

Gast in BvD is de entrepreneur Lex Harding die op 1 mei weg gaat bij TMF (23.15 uur, RTL 4).

S P O R T

Het NOS-Sportjournaal heeft een samenvatting van de basketbalwedstrijd Den Helder-Amsterdam en beelden van enkele wedstrijd in de voorronde van het Europees kampioenschap voetbal (22.16 uur, Ned. 3).

C U L T U U R

Start van de derde reeks Goede Daden. De dramaserie biedt Nederlandse schrijvers de mogelijkheid om nieuw televisiedrama te schrijven. De eerste aflevering, getiteld 'Culi', is van Theo Nijland. Een culinaire thriller (20.20 uur, Ned. 3).

In Stardust een interview met de Turkse regisseuse Yesim Ustaoglu over 'Journey to the sun', waarin een Koerdische man en een Turks jongetje met elkaar bevriend raken. Aandacht verder voor 'A civil action' met John Travolta en 'Daar in dat land' van de Russiech Lidi Bobrova (19.52 uur, Ned. 3).

RADIO

Een leven lang bevat een portret van prof. dr. Jan James, sinds vijf jaar emeritus hoogleraar weefselleer aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is hij amateur-violist en vioolkenner (16.00 uur, Radio 5).

Rob Oudkerk, huisarts, kamerlid voor de PvdA en de afgelopen maanden vice-voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie Bijlmerramp, is gast in Hier en Nu Nieuwspoort. Oudkerk praat over de reacties op het rapport, over de rol van de ambtenaren en over de positie van de apothekers (20.00 uur, Radio 1).

Jan Koster, hoogleraar theoretische taalkunde, verzorgt het gesproken uitzicht in De avonden. In 'Teun, Vuur, Gijs' daarna onder meer een gesprek met zanger Harry Slinger. En verder een gesprek met voorzitter Joop Veelenturf van de hockeyclub Oranje Zwart, die van een gemiddeld Eindhovens clubje een topclub heeft weten te maken (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden