Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Met een compilatie van een Brandpunt-documentaire die Willibrord Frequin in 1981 maakte voor de KRO. Daarin unieke beelden van prins Claus als verslaggever (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Zembla 'Dader onbekend', heet de aflevering, met als nieuws dat de politie al jaren gebruikmaakt van prioriteitenlijsten (21.10 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Goedemorgen Nederland Zanger Guus Meeuwis is te gast. Verder: wat weten we van Suriname? En: Marit van Bohemen heeft dit televisieseizoen een 'gayteam' bij zich om singles te vertellen wat zij fout doen in hun speurtocht naar de ware liefde (07.00 uur, Nederland 1).

TV Show Over de precieze inhoud van de uitzending krijgt de Tros vandaag uitsluitsel: dan moet namelijk blijken of het management van Charles Aznavour instemt met het interview dat Ivo Niehe onlangs opnam met de zanger. Mocht Parijs 'non' zeggen, dan zendt Niehe een 'prachtig portret van Ramses Shaffy' uit, meldt de omroep (21.23 uur, Nederland 2).

Nieuwe stuurlui De geplande uitzending met minister Hoogervorst van financiën komt te vervallen in verband met het overlijden van prins Claus. In plaats daarvan praat Thijs van den Brink met journalist Mark Kranenburg, politicoloog Rinus van Schendelen en Aleid Wolfson, PvdA-kamerlid (23.58 uur, Nederland 1).

Barend & Van; Dorp Showbizz-journalist en theaterproducent Albert Verlinde schuift aan tafel, net als oorlogsveteraan Jan Mulder (een andere Jan Mulder dan de stamgast Jan Mulder) uit de Korea-oorlog (22.30 uur, RTL4).

SPORT

Oranje Journaal Aandacht voor de spelerstraining in Noordwijk. Oud-international Taument vertelt over zijn periode bij Austria Wien (19.30 uur, SBS6).

Sportjournaal Aandacht voor de WK wielrennen in Zolder en een voorbeschouwing op de wegwedstrijden die dit weekeinde gereden worden. Ook de Formule I in Japan komt aan bod (18.43 uur, Nederland 2).

Vak M Mart Smeets ontvangt Jan Janssen, wereldkampioen wielrennen in 1964, en wielrenjournalist Rik van Walleghem (22.45 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

De televisiejaren Bekende Nederlanders zoals Bill van Dijk, Cisca Dresselhuys, Erik de Zwart, Ferdi Bolland, Frénk van der Linden, Pia Dijkstra en Pierre Bokma kijken terug op leuke en verrassende televisiehits uit 1970 (18.30 uur, Nederland 1).

Man bijt hond Rob van Hest fietst, namens de Fietsersbond, door heel Nederland en legt met een bijzondere fietscomputer precies vast in welke gemeente de fietser de meeste hinder ondervindt. Verder: wat eten ze in de Clausstraat? (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Plein publiek De uitzending gaat over creativiteit. Britse wetenschappers hebben onderzocht hoe je die kunt meten. Hans van de Braak, hoofddocent evolutionaire psychologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, weet er alles van (11.00 uur, 747 AM).

Haagse veteranen Oud-politici praten over de actuele politiek. Wim Deetman (CDA), Ed Nijpels (VVD) en Elske ter Veld aan één tafel (13.30 uur, Radio 1).

1 Op de middag Er wordt al jaren in politiek Den Haag gedebatteerd over wat er met bolletjesslikkers moet gebeuren. Eerst liet men ze lopen, toen werd alles op alles gezet om de drugskoeriers op te pakken en nu worden ze weer zonder berechting teruggestuurd. In '1 Op de middag' een reconstructie (14.00 uur, Radio 1).

A4 Lex Bohlmeijer ontvangt de sopraan Monique Krüs. Zij zingt de rol van Xanthe tijdens de Nederlandse première van 'Die Liebe der Danae', een opera van Richard Strauss (16.30 uur, Radio 4).

Kunststof In de studio zit Elvis de Oliveira, rapper E-life. Hij laat er zijn nieuwe cd 'E=MC2' horen (19.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden