Speciaal

TELEVISIE

Het bedrijf van deze biologische veehouder ligt binnen de twee-kilometerzone van een besmettingshaard en zal worden geruimd. Boons vee is in afwachting daarvan alvast geënt. Verder een portret van Turkse meisjes in twee culturen. Waarom lopen zoveel Turkse meisjes weg van huis? (17.59 uur, Ned. 2).

In Netwerk een reportage over het massale vervoer van schapen, varkens en runderen van de ene plaats naar de andere in Europa. Waarom doen boeren dit en wat zijn de gevolgen als de transporten stoppen? (20.30 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In Koffietijd! horen we hoe modeontwerpster Sheila de Vries haar koffie drinkt. Verder een reportage over een Nederlands stel dat in Frankrijk een camping begon. Lea Manders leert ons hoe je astrologisch kunt eten (10.00 uur, RTL4).

SPORT

In Sportjournaal aandacht voor de voorbereiding van Oranje op de wedstrijd tegen Portugal en de Catalaanse week (wielrennen) (19.05 uur, Ned. 2).

Portugal-Nederland, het WK-kwalificatieduel, wordt rechtstreeks uitgezonden bij Studio Sport (21.55 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

In Man bijt hond de gevolgen van mkz voor goede doelen. De inzamelingsacties voor Polen van mevrouw Krabbe is in gevaar. Haar paaspakketten vol met 'verboden producten' kunnen niet langs de douane. In 'U was weer geweldig' de blijdschap in de supermarkt nu er weer verse melk te krijgen is. En het verhaal van Tamara van Wamel, die al 13 jaar aan levensbedreigende epileptische aanvallen lijdt. Na een operatie werd zij in 1999 ook nog verlamd. Haar paard brengt nog wat leven in de brouwerij. Maar de gemeente ligt dwars (19.00 uur, Ned. 1).

RADIO

In 1 op 1 de Nationale Ombudsman Roelof Fernhout, die een onderzoek presenteerde naar de omstandigheden waaronder asielzoekers in aanmeldcentra moeten verblijven (09.04 uur, Radio 1).

In Buitenlandse Zaken een avondje bios in Istanbul. Over de film 'Komser Sekspir' (Commissaris Shakespeare), die het Turkse systeem toont zoals het is: hard voor de man van de straat. En het bezoek van zakenman Hans Schulte Noordholt aan China (10.04 uur, Radio 1).

In Tijd voor twee zit Rowin Schumm aan tafel bij Frits Spits. Schumm is zanger/componist van de Haagse band 'Lichter Laaie' en maakte onlangs de cd'Zoenen met de koningin'. De cd verscheen later dan gepland, want Schumm had last van een hardnekkige ontsteking van zijn stembanden (12.02 uur, Radio 2).

In Rechtenkwesties de vraag of rechtzaken gewonnen worden door briljante pleidooien. Een debat met advocaat Theo Hiddema, Ankie Brouwers (docent 'pleiten' aan de Universiteit van Leiden) en Willem van Schendel van het gerechtshof in Amsterdam. Verder: wat zijn de gevolgen van de uitspraak van de Hoge Raad die werkgevers verantwoordelijk houdt voor rijgedrag van hun werknemers? (14.00 uur, Radio 1).

In Andersdenkenden de Amsterdamse jezuïetenpater Jan van Kilsdonk, die geen blad voor de mond neemt in zijn visie op de katholieke kerk en met name de paus en bisschoppen (,,hovelingen van Rome''). De kerk kent geen oorspronkelijke gedachten meer, meent de pater, die Huub Oosterhuis en Kees Fens tot zijn leerlingen rekent (11.25 uur, Radio 5).

In De avonden komt het 'Gesproken Uitzicht' van Roel Reijntjes, dichter te Beilen. Daarna een kort verhaal van auteur Arnon Grunberg vanuit New York en een gesprek met de schrijver Arie Storm. Van hem verscheen de roman 'De ongeborene'. Hoe de hoofdpersoon plots een gezin wordt en opeens begrijpt wat The Beatles bedoelden met 'Because the sky is blue it makes me cry'. Verder een nieuwe aflevering van 'Naomi', het feuilleton van Micha Wertheim en een vraaggesprek met de Indonesische dichter G. Rensink, die in 1997 overleed. En een klein concert inclusief gesprek met The Kingsbury Manx, een jong Amerikaans viertal, goochelend met 'licht psychedelische' songs (22.04 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden