Speciaal

TELEVISIE PRAATPROGRAMMA'S

In Jong & Ontspoord een portret van de zeventienjarige Ramon en zijn moeder. Ramon heeft vele inbraken op zijn naam staan en heeft al een paar keer vastgezeten. Andries Knevel praat in de studio met Ramons moeder over haar rol als opvoeder. Prof. Mischa de Winter, hoogleraar pedagogiek in Utrecht, geeft zijn mening (22.15 uur, Nederland 2).

Barend & Van Dorp ontvangen onder anderen zanger en liedjesschrijver Hans Zilver (22.45 uur, RTL4).

SPORT

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de eerste twee enkelspelen van de Davis Cup-wedstrijd Nederland-Duitsland. Ook een samenvatting van de Davis Cup-wedstrijd Zwitserland-Frankrijk (11.00 uur, Nederland 2).

Het Sportjournaal heeft eveneens aandacht voor de Davis Cup en brengt een samenvatting van de eredivisiewedstrijd Utrecht-AZ. En een voorbeschouwing over de Ronde van Vlaanderen (22.14 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

De boerenband Normaal neemt het in Man bijt hond op voor de boeren. Ook een item over de gevolgen van de treinstaking voor de uitdelers van Spits bij de stations. Hoe slijten zij hun kranten nu? Ook brengt het programma de tragiek in beeld van clown Carlos, die door mond- en klauwzeer niet meer kan optreden met z'n varkentje Knorretje. Als Knorretje te lang niet met andere mensen in aanraking komt dan reageert hij niet meer goed tijdens de act (19.00 uur, Nederland 1).

Henk Spaan bezoekt met tweevoudig olympisch schaatskampioene Marianne Timmer op de Parijse begraafplaats Père Lachaise het graf van Jim Morrison, zanger/tekstdichter van The Doors. In ditzelfde programma, Studio Spaan, ook een interview met voetballer Richard Witschge (20.28 uur, Nederland 3).

Jaap van Zweden ontvangt in Muziekcircus Van Zweden internationale stersolisten. In deze uitzending onder anderen Toots Thielemans en Volumia! (21.17 uur, Ned. 2).

Jochem van Gelder start een nieuwe serie Praatjesmakers. In dit programma houden kinderen volwassen kijkers een spiegel voor met hun observaties. De praatjesmakers zijn kinderen van vier tot acht jaar, ze krijgen 'volwassen' begrippen voorgelegd en actuele onderwerpen zoals de verloving van Máxima en Willem-Alexander. Ten slotte interviewen de kinderen ook nog bekende Nederlanders (21.10 uur, Ned. 1).

RADIO

Ron Kas ontvangt in Route 747 Maya Rasker. Rasker ontving gisteren het Gouden Ezelsoor, de prijs voor de beste debuutroman, voor haar boek 'Met onbekende Bestemming'. En Gerard Klaassen praat in zijn rubriek 'Andersdenkenden' met Kees van Kooten over levensbeschouwing en zingeving (8.35 uur, 747AM).

In confrontatie een gesprek met ir. Willem Hermans, stedenbouwkundige, verbonden aan de TU Delft, over de toekomst van Hoog Catharijne en andere vergelijkbare winkelcentra in Nederland (13.30 uur, 747 AM).

Halina Reijn vertelt in Ophef & Vertier over haar rol in het toneelstuk 'Lulu' van Frank Wedekind. Deze rol gaat in de toneelwereld door voor een van de zwaarste rollen uit de theatergeschiedenis. Jean Pierre Rawie leest voor uit 'Wij hebben alles nog te goed', een verzamelbundel met zijn mooiste liefdesgedichten van de afgelopen dertig jaar. Ook een gesprek met geluidskunstenaar Harry de Wit. Theatercriticus, neerlandicus en Heijermans-kenner Hans van den Bergh wordt ondervraagd over de toneelschrijver Herman Heijermans. Kunsthistoricus Loek Brons vertelt over de tentoonstelling 'Panorama op de wereld-Het landschap van Bosch tot Rubens' in het Noordbrabants Museum te Den Bosch. En een optreden van de Brits/Indiase zangeres Sangeeta. Zij vermengt traditionele muziek met house en reggae (14.00 uur, 747AM).

In Radiodocumentaire 'Haven op sterk water'. In de centra van wereldhavensteden is geen boot meer te bekennen. Daarmee verdween ook het echte zeemansleven (16.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden