Speciaal

TELEVISIE

2Vandaag heeft een reportage over de vele kerncentrales in Rusland die al lang niet meer voldoen aan de veiligheidsnormen (17.35 uur, Ned. 2).

Netwerk gaat over omgangsvormen anno nu, naar aanleiding van het herschrijven van het standaardwerk over etiquette van Amy Groskamp-ten Have uit 1939 (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Waskracht! signaleert zwartwerkende pabo-studenten. Door het lerarentekort in het basisonderwijs worden ze steeds vaker gevraagd om (onbevoegd) voor de klas te staan (19.50 uur, Ned. 3).

Noorderlicht gaat op zoek naar antwoorden op de vraag of mensen hun persoonlijkheid naar believen kunnen beïnvloeden. Aan de hand van het in 1993 verschenen boek 'Listening to prozac' van de Amerikaanse psychiater Peter Kramer onderzoekt programmamaakster Marian Tjaden de invloed van het 'wondermiddel' (20.20 uur, Ned. 3).

Boeren op zee gaat over het kweken van vis die vroeger alleen maar in het wild voorkwam. Het bekendste voorbeeld is zalm, maar binnenkort komen ook heilbot, tong en kabeljauw uit een niet-natuurlijke omgeving (21.15 uur, Ned. 3).

In Het andere gezicht portretten van drie mensen die iets te maken hebben met de drugshandel in het Arnhemse Spijkerkwartier: een verslaafde, een hulpverleenster en de districtschef van de politie (21.29 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

De acteurs Frederique Huydts en Hajo Bruins, van de NCRV-comedy 'In de clinch', zijn te gast in Koffietijd (10.00 uur, RTL 4).

Schrijfster Chaja Polak en historica Tineke Bennema brengen een bezoek aan Geel. Beiden hebben een bijzondere band met Jeruzalem (21.53 uur, Ned. 1).

Barend & Van Dorp ontvangen gitarist Jan Akkerman en oud-schaatskampioen Hilbert van der Duim (23.00 uur, RTL 4).

S P O R T

Studio Sport doet, na een samenvatting van het eerste bedrijf, rechtstreeks verslag van de tweede helft van het Champions League-duel Spartak Moskou-Willem II (18.45 uur, Ned. 2). Na een korte onderbreking is vanaf 20.23 uur op hetzelfde net live de wedstrijd PSV-Bayern München te volgen. Daarna samenvattingen van alle andere Europese duels, met bijzondere aandacht voor Glasgow Rangers-Valencia (22.38-23.32 en 23.50-00.20 uur).

RADIO

In Café de Wetenschap praten Theo Jansen, technisch kunstenaar, Frans Meulenberg, neerlandicus en tekstschrijver, en Oscar de Wit, psycholoog en kunstschilder, over een nieuwe behandeling van griep en over de vraag of de mens een bewust wezen is of slechts een volmaakte automaat (11.02 uur, Radio 5).

Het Debat op 5 gaat over de vraag of er in Nederland voldoende aandacht is voor de behandeling van zedendelinquenten? Aan de discussie nemen onder anderen deel seksuoloog Jos Frenken en advocaat J. C. de Goeij (12.02 uur, Radio 5).

De Radio 5 documentaire gaat over de problemen bij de zorg voor zwakzinnigen met gedragsproblemen. Staatssecretaris Margot Vliegenthart reageert op de klachten (13.05 uur).

Voor Ongehoord bezocht Heere Heeresma jr. het jaarlijkse Oktoberfest in München, het grootste volks(bier)feest ter wereld. Ook deze keer waren bepaalde meezingers verboden die iets te vaak tot het heffen van de rechterarm inspireren (15.02 uur, Radio 5).

In De Avonden een gesprek met Ted van Lieshout over zijn bundel 'Zeer kleine liefde', waarvan onlangs de Duitse vertaling werd bekroond op de Frankfurter Buchmesse (23.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden