Speciaal

TELEVISIE

ACTUALITEITEN

Studio RKK strijkt vandaag neer in Den Bosch en is geheel gewijd aan de gevolgen van de oorlog voor de verhouding tussen christenen en moslims in Nederland. Aan de kroegtafel praat Wilfred Kemp met de Bossche bisschop Hurkmans, die waarschuwt tegen oplaaiende haat tussen de godsdiensten. Jacqueline van Meurs geeft adviezen aan parochies om het gesprek met moslims gaande te houden (16.30 uur, Nederland 1).

Máxima, de kennismaking Het prinselijk paar is vandaag in de provincie Friesland. WA en Máxima bezoeken onder meer de bekende Elfstedenbrug en maken kennis met typsich Friese sporten als kaatsen en fierljeppen (19.26 uur, Nederland 2).

Netwerk zendt alsnog de uitgestelde reportage uit over de grote aantallen vermisten in New York. De bergingswerkzaamheden na de aanslagen op 11 september verlopen traag, waardoor nog maar weinig mensen zijn geborgen (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Onder verhoor Op 26 augustus 1998 melden Stéphane R. en Fabrice S. zich bij de politie. Ze bekennen de moord op Mustapha K., drie dagen eerder in het Zuid-Franse dorp Vendargues. Er volgt een periode van maanden waarin ze worden ondervraagd door de officier van justitie en waarin ze worden geconfronteerd met getuigen. Het blijkt dat de twee jongens hebben afgesproken ieder de schuld van de moord op zich te nemen. De documentairemakers proberen uit te vogelen wat er precies is gebeurd (23.00 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Jongeren Lagerhuis De jongeren debatteren met elkaar over prostitutie. Moet die worden gezien als een normale bedrijfstak? Verder wordt gediscussieerd over de vraag of Nederland nu de morele plicht heeft om meer Afghaanse vluchtelingen op te nemen (19.00 uur, Nederland 3).

Barend & Van Dorp Te gast is minister Loek Hermans van onderwijs, cultuur en wetenschap. Ook schuiven aan: Boudewijn Büch, Margriet Eshuis en Midden-Oosten-specialist Philip Mok (22.30 uur, RTL 4).

De firma interview voelt staatssecretaris Rick van der Ploeg aan de tand. Interviewers zijn Michiel Bicker Caarten, hoofdredacteur van Business Nieuws Radio, schrijfster Natasha Gerson en psycho-sociaal therapeut Bert-Jan van der Mieden (23.15 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio sport besteedt aandacht aan het WK wielrennen op de weg in Portugal (11.55 uur, Nederland 2).

Champions League Live-verslag van de wedstrijd Feyenoord-Bayern München, die wordt gespeeld in het toernooi om de Champions League. Na de wedstrijd volgen samenvattingen van andere wedstrijden, waaronder Sparta Praag-Spartak Moskou (20.40 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Lola da Musica In Oslo bestaat sinds enkele jaren een opmerkelijke muzikantenscene, waarin toetsenist/producer Bugge Wesseltoft een centrale plek inneemt. In zijn studio's is het een komen en gaan van muzikanten die onder zijn leiding platen opnemen. Een reportage (23.55 uur, Nederland 3).

RADIO

Route 747 Deze week loopt Erika Mannink van de Reeuwijkse plassen naar de Oukoopsedijk. De tocht voert langs het Pelgrimspad, een voettocht van Amsterdam naar Maastricht en verbindt daarmee twee pelgrimstochten. Het programma doet verslag van de tocht (8.30 uur, 747 AM).

Plein publiek Gesprek met Aafke Steenhuis, die na 25 jaar terugkeerde naar het Groningse land. Ze maakte een reis door het bijzondere landschap van haar jeugd. In haar boek 'Stemmen van Groninger Dijken' schrijft ze over de mensen die op haar pad kwamen, over wat mensen bindt met de weidse ruimte van het landschap (10.00 uur, 747 AM).

747 Documentaire ,,Na 5 maanden huilen zag ik ons kind alleen nog maar als dat monster dat er alleen maar was om onze relatie te verpesten. Ik legde hem niet meer in zijn bedje, ik sméét hem erin.''

Aan het woord is een moeder van een huilbaby. De 747-documentaire verdiept zich in het onderwerp, inclusief de vaak aangedrage oplossingen: inbakeren, speciale muziek en manuele therapie (16.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden