Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

Goedemorgen Nederland Menno Bentveld, de nieuwe presentator van het televisieprogramma Herexamen, is te gast. Hij vertelt over dit programma, maar ook over zijn andere programma 'De Ontdekking'. Politiek commentator Rutger van Santen komt praten over het regeerakkoord en de poppetjes. Welke ministersposten komen in handen van welke partijen en welke namen doen de ronde? (7.00 uur, Nederland 1)

Het Elfde Uur Demissionair minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Aart Jan de Geus, is te gast. Met hem spreekt Andries Knevel over de nieuwe kabinetsplannen en het sociale gezicht van het CDA. Met name in de sociale zekerheid wordt fors gesneden. Vallen deze ingrepen met het oog op de vergrijzing te billijken? Daarnaast een gesprek met 'verlies-therapeute' Mieke Ankersmid. Zij was twaalf toen haar moeder overleed. Het feit dat er na haar dood nooit meer over haar werd gesproken, was de aanleiding voor Ankersmid om de stichting Dochters zonder moeder op te richten en later Verlaat Verdriet. Ook een onderhoud met Herman van Heuvelen over zijn boek waarin hij schrijft over zijn jaren als zendingspiloot. (21.50 uur, Nederland 1)

Barend & Van Dorp PSV-trainer Guus Hiddink schuift aan, net als de Belgische uitvinder Wessel di Wesseli. De muziek wordt verzorgd door Dayna Kurtz: 'Love Gets In The Way'. (22.30 uur, RTL4)

AMUSEMENT

Man bijt hond Sommige mensen zijn helemaal gek van achtbanen. Voor die mensen is de Rollercoaster Club Nederland opgericht. Onlangs organiseerde deze club een speciale dag bij Six Flags in Biddinghuizen. Ze konden daar een uur lang achter elkaar in de achtbaan. Voor de speciale gelegenheid waren de Belgische Achtbaan fanaten Serge Kapitein en Evy Gerris naar Nederland gekomen. Een reportage. (19.00 uur, Nederland 1)

TV Masqué brengt een humoristische hommage aan een bijzondere Nederlander, vanavond presentator Frits Barend. De verborgen camera's van Ralph Inbar gaan vanaf vanavond, met de start van een nieuwe reeks, weer de straat op. Het grootste verschil met de vorige serie is dat toen een onbekende, bijzondere Nederlander centraal stond en nu een bekende. (20.30 uur, Nederland 2)

SPORT

Studio Sport: Vak M De eerste van vier aflevringen over de 'Drie van Milaan', over de succesvolle periode van het Nederlandse voetbaltrio Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ruud Gullit. (22.59 uur, Nederland 2)

RADIO

De Ochtenden De olie raakt op, de zeeën dreigen de continenten te overspoelen door het broeikaseffect en we verstikken onze steden met uitlaatgassen. Hoe lang gaan we nog wachten op een schone energievoorziening? De VPRO gaat voor een oplossing met waterstof. Drie uur lang aandacht voor de waterstof-economie, een wereld waarin fossiele brandstoffen uiteindelijk vervangen worden door waterstof dat schoon verbrand kan worden en als enige afvalstof puur water oplevert. Een wereld waarin waterstof uiteindelijk gemaakt moet worden met duurzame bronnen als zon, wind, geothermische energie en waterkracht. Schoon is het zeker, maar is het ook efficiënt, haalbaar, betaalbaar en veilig?

(9.00 uur, Radio 1)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden