Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Factor volgt burgemeester Cohen van Amsterdam tijdens zijn werk in de stad, bij jongeren en vrouwen en in de moskee. Het motto van de burgemeester is: de boel bij elkaar houden. Hoe doet hij dat? (23.25 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Elfde Uur Andries Knevel ontvangt Jacques Monasch, oud-campagneleider van de PvdA, die het boek 'De strijd om de macht' heeft geschreven over de afgelopen verkiezingsstrijd. Hij geeft een aardig kijkje achter de schremen. Ook een gesprek met Ard en Mariëtte Vreugdenhil die een boek hebben geschreven over het plotselinge sterven van hun dochtertje Femke (21.45 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de Champions League-wedstrijd AC Milan-Real Madrid (20.40 uur, Nederland 2). De voorbeschouwing begint om 20.26 uur. Samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden vanaf 22.40 uur.

CULTUUR

R.A.M Gast is dichter Tonnus Oosterhoff, van wie deze maand de bundel 'Wij zagen ons in een kleine groep mensen veranderen' verschijnt. Er hoort een cd-rom bij, waarop grafiek, vormgeving en muziek een onderdeel van de poëzie zijn geworden. Oosterhoff laat horen hoe zinswendingen en muziekfragmenten hem tot een gedicht kunnen inspireren. Verder een onderzoek naar het fenomeen 'remake'. Denk aan 'Pipo', 'Ja zuster, nee zuster', 'Pietje Bell' en 'Floris'. En ruim aandacht voor de Rijksacademie voor beeldende kunsten te Amsterdam (23.15 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond Iedere eerste zondag van de maand houdt nachtclub Extase in Alkmaar een disco-avond voor verstandelijk gehandicapten. Uniek in Nederland, omdat normaal gesproken dit soort disco-avonden alleen in speciale tehuizen of buurthuizen wordt georganiseerd. Martijn en Harold zijn beiden geestelijk gehandicapt en verstokte discogangers. 'Man bijt hond' volgt hen op zo'n zondagavond. Scouting Rotterdam heeft een clubhuis op een drijvend ponton in Rotterdam. Na eerst stormschade te hebben opgelopen is nu het hele pand afgebrand. Bij deze scoutinggroep zitten ze nu met de handen in het haar (19.00 uur, Nederland 1).

De televisiejaren Centraal staat het televisiejaar 1962. Een aantal bekende Nederlanders kijkt terug op de leuke en verrassende tv-hits van dat jaar. Afgewisseld met veel oude archiefbeelden (18.30 uur, Nederland 1).

Nationale Nieuwsquiz Dione de Graaff en Roger van Boxtel treden in het strijdperk tegen Astrid Kersseboom en Dick Jensen. Voorronde in de strijd om de titel Nationale Nieuwskenner 2002. De finale is op 25 december (21.00 uur, Nederland 1).

RADIO

A4 Gast is de Belgische countertenor Patrick van Goethem. Hij geeft de komende weken een aantal concerten in Nederland (16.30, Radio 4).

Kunststof is deze week op locatie in Berlijn. Gast is de jonge stand-up comedian Javier Guzman, die als een komeet omhoog schiet. Hij heeft een eigen theatershow 'Bot' en een eigen tv-show bij de VPRO, 'Ab de Inburgerman' (19.00 uur, Radio 1).

De Ochtenden Om 09.00 uur (Radio 1) een gesprek met minister Henk Kamp (VVD) van volkshuisvesting over de grote knelpunten op de woningmarkt. Om 10.00 uur aandacht voor de oorlog in Oost-Congo die heel Centraal Afrika destabiliseert. Om 11.00 uur aandacht voor de strijd tegen de taxuskever die boomwortels aanvreet, en voor mensen die hun agressie niet onder controle krijgen, bijvoorbeeld door blijven slaan terwijl hun tegenstanders al op de grond liggen.

Madiwodo staat deze week in het teken van de insecten. Vandaag: Roei uit en verdelg -malaria en ander ongedierte (11.00 uur, 747AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden