Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

DOCUMENTAIRE

In EUtopia een korte film over 'De Verenigde Staten van Europa'. Wie zorgt ervoor dat wij ons onderdeel van de EU voelen? Hoe belangrijk is een Europese identiteit voor ons als individu, als natie en als streek? Op deze zoektocht zijn meningen te horen uit het meest gepolitiseerde land van de EU, Griekenland, de geboorteplaats van de democratie (16.30 uur, Ned. 3).

SPORT

NOS-Studio Sport doet rechtstreeks verslag van het EK schaatsen in Baselga di Piné met de 1500 meter voor dames en heren en de 3 kilometer voor dames. Verder is er aandacht voor skiën: de afdaling voor heren in Wengen (10.55 uur, Ned. 2).

In NOS-Studio Sport aandacht voor het NK judo (mannen), de EK kwalificatiewedstrijd Nederland-Israël (handbal, mannen), het NK veldrijden voor dames, het EK schaatsen en de afdaling voor heren in Wengen (skiën) (22.30 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

Cabaretier Theo Maassen is te zien in zijn derde theatervoorstelling Ruwe Pit. Het Parool noteerde kort maar krachtig: 'Ruwe Pit' is een racewagen en Maassen een topcoureur (20.05 uur, Ned. 3).

RADIO ZATERDAG

In Spijkers met Koppen is de voorzitter van de militaire vakbond AFMP, Ton Heerts, te gast. Hij eist opheldering over het gebruik van verarmd uranium. Verder: Nederland kent sinds kort een bedrijf dat anoniem vaderschapstesten uitvoert (12.02 uur, Radio 2).

Te gast in Weekendcafé is de Rotterdamse Carrie: radio-columniste en schrijfster. Verder zit Eric van der Palen in de studio. Hij is een Nederlandse decorontwerper die zijn werkterrein onlangs uitbreidde naar Japan (16.00 uur, Radio 2).

De plannen voor een diocesane synode in Breda zijn afgewezen door Rome. In Kruispunt Radio reacties van Mgr. Bür, oud-bisschop van Rotterdam, de kerkjurist Knut Walf en kerkhistoricus Ton van Schaik. Verder blikt 'Kruispunt Radio' terug op de Stille Tocht in Volendam van vrijdag met pastoor Berkhout (18.33 uur, Radio 1).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Verkeersminister Tineke Netelenbos komt in Buitenhof aan de vooravond van het kamerdebat over privatisering van de Nederlandse Spoorwegen met nieuwe argumenten waarom de privatisering in haar ogen wel door moet gaan (12.07 uur, Ned. 3).

In Netwerk treedt voor het eerst Jan Jong in de publiciteit, de bubbelbadverkoper die door de rechter nalatigheid wordt verweten tijdens de West-Friese Flora in februari 1999. Door legionella-besmetting kwamen toen 31 mensen om het leven. Jong vecht voor eerherstel. Er treft hem geen enkele blaam, vindt hij. Verder het laatste deel in de serie Kinderen Staan Op (20.15 uur, Ned. 1).

SPORT

NOS-Studio Sport doet rechtstreeks verslag van het EK schaatsen in Baselga di Piné met de 5 kilometer voor dames en de 10 kilometer voor heren. Verder aandacht voor de NBA-wedstrijd Boston-Toronto en de wedstrijd NAC-Amsterdam (basketbal), de slalom voor heren in Wengen (skiën) en de volleybalwedstrijd Dynamo-Vrevok (heren) (10.55 uur, Ned. 2).

In NOS-Studio Sport aandacht voor het EK schaatsen allround, de halve marathon van Egmond (atletiek), het NK veldrijden (heren), het Open Nederlands Kampioenschap driebanden in Barendrecht (biljarten) en een voorbeschouwing op de Australian Open (19.00 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Te gast in Reiziger in de Muziek is de Brits-Indiase auteur Vikram Seth. Met het boek 'A suitable boy' verwierf hij grote bekendheid. Zijn nieuwe roman 'An equal music', in het Nederlands verschenen als 'Verwante stemmen', beschrijft het leven van de tweede violist van een strijkkwartet (11.00 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

Vroege Vogels gaat onder meer over het Dolfinarium Harderwijk, waar bioloog Ron Kastelein onderzoek doet naar het gehoor van walrussen. De gehoorproeven met Igor de Walrus zijn deze week afgerond. Verder komt het Nieuw Wetenschappelijk Klimaatrapport van de VN op tafel. Wat is precies verandert ten opzichte van het vorige rapport? (08.10 uur, Radio 1).

Acteur Hans Kesting is te gast in Weekendcafé. Verder is er aandacht voor het bijna failliete Radio Nationaal, goddelijke schoonheid en kibbelende zusters. De Nederlandse band Quatro Ventos speelt Portugese Fado-muziek (16.00 uur, Radio 2).

Patrick van den Hanenberg ontvangt in Uitgelicht twee cabaretiers: Arthur Umbgrove en Kees Torn. Arthur Umbgrove is een van de grondleggers van het moderne 'cabarock'. Keest Torn is wat dat betreft iets traditioneler: hij begeleidt zichzelf alleen op de piano. Zij vertellen over hun nieuwe shows (19.04 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden