Speciaal

TELEVISIE

AMUSEMENT

Man beet hond met het allerbeste uit het afgelopen seizoen: 2 februari 2002 was het sprookjeshuwelijk van Alexander en Maxima. Een hoogtepunt waren de tranen van Maxima bij de muziek van Astor Piazolla. Een andere, opmerkelijke gebeurtenis was het stofzuigen in de Grote Kerk op het allerlaatste moment. Voor Ahmed en Maarten waren het hun two minutes of fame. Vervolgens het echtpaar De Pree, beter bekend als Ali Ali en Suleika, dat al 25 jaar in het artiestenvak zit. Ze treden vooral op voor kinderen. En soms ook op feestjes voor volwassenen. Het duo heeft de komst van de euro goed gevoeld, want de boekingen liepen terug. Ook hun klanten hielden de hand stevig op de knip. En: in de kersttijd zijn overal in het land levende kerststallen te bewonderen. Zo ook in de kinderboerderij in het Amsterdamse Osdorp. Daar beeldden afgelopen Kerstmis de verstandelijk gehandicapte medewerkers het kerstverhaal op geheel eigen wijze uit (19.00 uur, Nederland 1).

ER Vandaag een gebeurtenis van formaat. Werd de verstokte kijker van de serie al eerder geconfronteerd met het vertrek van George Clooney, alias dr. Doug Ross, vanavond zal een tweede lid van de originele cast voor de laatste maal te zien zijn. Anthony Edwards vertolkt voor het laatst dr. Mark Greene, in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de populairste dokter van het County General Hospital. Waar de kijker vorige week al bekend gemaakt werd met zijn dood, zo kan hij in deze aflevering door middel van flashbacks de laatste, tragische momenten van zijn leven meemaken. Enige troost voor de fans van de serie is er nog wel. De begrafenis van dr. Greene zal worden opgeluisterd door de aanwezigheid van die andere verdwenen dokter, Doug Ross (22.33 uur, Nederland 1).

SPORT

Roland Garros Rechtstreeks verslag van de halve finale Verkerk - Coria (12.55 uur, Nederland 2).

RADIO

De Ochtenden Liefst 817 basisscholen hebben zich gemeld bij het Astmafonds voor een gratis grote schoonmaakactie. Het fonds krijgt veel telefoontjes van ouders die klagen over stoffige scholen en probeert met deze actie de bestrijding van de huisstofmijt op scholen te bevorderen. Een reportage. Van 11.00-12.00 uur: Het Onderzoek over verplicht spijbelen. Volgens het jaarverslag van de inspectie van het onderwijs waren er in 2002 213 leerplichtige kinderen die op geen enkele school welkom waren. Volgens eigen onderzoek van Argos zijn dat er veel meer, minstens 650, maar wellicht meer dan duizend (09.00-12.00 uur, Radio 1).

De Avonden Na tienen Het Gesproken Uitzicht van Ivo Weyel, journalist in Amsterdam. Daarna een aflevering in de onregelmatige serie Wat ik hoorde. Arend Jan Heerma van Voss en Wim Noordhoek luisteren samen met de choreograaf Rudi van Dantzig naar wat overbleef van de primal sounds in zijn leven. Wat waren de eerste geluiden, stemmen en muziekjes die hij hoorde? Tegen elf uur De muziek van Louis Lehmann over de Nederlandse zangeres en liedjesschrijfster Fay Lovsky.

Daarna een atelierbezoek. Een gesprek met Harry Mesterom, die behalve dichter en schilder ook tuinman is van de tuin van bewaring. Deze tuin ligt in de Amsterdamse Pijp en strekt zich uit naar binnen over een geheel huis. Met wat voor soort overwoekering hebben we hier te maken? (22.02-24.00, 747AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden