Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Het Uur van de Wolf 'Brood op de plank'. Documentaire over leven en werk van acteur en zanger Lex Goudsmit. Goudsmit was bekend van televisieprogramma's zoals Sesamstraat en Citroentje met suiker, maar vooral ook als Tevje, zijn rol in de musical Anatevka. In de documentaire 'Brood op de plank' zijn televisie-optredens en uniek privé-archiefmateriaal te zien. Collega's, vrienden en de zoon van Goudsmit vertellen over zijn leven en zijn werk. Met onder anderen Jos Brink, Carry Tefsen, Aart Staartjes, Gert-Jan Dröge, Ted de Braak en Piet Römer. (21.00 uur, Nederland 3)

PRAATPROGRAMMA'S

In Goedemorgen Nederland schuift Max van den Berg bij Daphne Bunskoek aan tafel. Van den Berg is PvdA-lijsttrekker voor het Europees Parlement en vertrekt morgen naar de WTO-top in Cancún, Mexico. Verder: Hanneke Groenteman is weer terug op de televisie. In Goedemorgen Nederland vertelt ze over haar nieuwe boekenprogramma. (07.00 uur, Nederland 1)

RADIO

De Ochtenden Om 9.00 uur 'Het Gesprek' met historicus James Kennedy, sinds deze week hoogleraar nieuwste geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, over de vraag of premier Balkenende zich -zoals oud-premier Wim Kok suggereert- gedraagt als het schoothondje van Bush. Verder een reportage over de strijd die achter de schermen is gevoerd over de mogelijke dwangvoeding van Volkert van der G. Om 10.00 uur het eerste deel van een tweeluik over de economische crisis in California. Om 11.00 uur 'Het Onderzoek' met Argos. Was het Nederlandse economische succes in de jaren negentig wel te danken aan het poldermodel? En als dat zo was, waarom werkt het dan nu niet meer? (09.00 uur, Radio 1)

Plein Publiek Klaas Drupsteen praat met Kim Hartog over hongersnood in Ethiopië. Hartog werkte daar vier maanden aan een voedselzekerheidsprogramma. Ethiopië behoort tot de vijf armste landen ter wereld. Circa 90 procent van de bevolking is voor haar inkomen afhankelijk van de landbouw. Het land kampt echter regelmatig met perioden van langdurige droogte die ernstige hongersnoden tot gevolg hebben. Ethiopië moet daarom jaarlijks een miljoen ton graan importeren. (10.00 uur, 747 AM)

In 1opdeMiddag een interview met oud-premier Wim Kok, die zegt dat hij grote moeite heeft met het Irak-beleid van het kabinet Balkenende. Nederland heeft zich volgens Kok ,,kritiekloos geschaard aan de zijde van de VS''. (14.04 uur, Radio 1)

3FM live is het nieuwe live-muziekprogramma met opnames van concerten van de wat grotere namen in de popmuziekwereld, waaronder Linkin Park, Radiohead, Living Colour en Muse. De opnames worden onder meer gemaakt in Paradiso, de Melkweg, Ahoy en de Heineken Music Hall. Daarnaast worden concerten verkregen van onder meer de BBC en de EBU. (Elke vrijdag om 22.00 uur, Radio 3FM.)

De Avonden Na tienen het Gesproken Uitzicht van Henk Lammers, universitair docent in Blankenham. Daarna 'De Droomhandel', waarin Maartje Somers en Dirk van Weelden met Roel Bentz van den Berg praten over onder meer het boek 'Kijken naar de pijn van anderen' van de Amerikaanse schrijfster Susan Sontag. Een analyse van de macht van de media. Daarna het eerste deel van een tweeluik over de Poolse schilder Jacek Malczweski (1854-1929). (22.02 uur, 747 AM)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden