Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN Bouwfraude-enquête Rechtstreeks verslag van de bouwfraude-enquête, dit keer over het thema 'integriteit'. Centraal zal staan de provincie Zuid-Holland (9.30 uur, Nederland 2).

De uitzending verhuist tussen 16.00 en 16.40, voor de loting voor de Champions Leaugue, naar Nederland 1. Na 16.40 wordt dat weer Nederland 2.

2Vandaag Tweede en laatste deel van terugblik op wat destijds 'de grootste incestzaak van Nederland' werd genoemd: de Eper incestaffaire. Vandaag: de rol van de zedenpolitie (17.30 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Van gewest tot gewest Het jaar 1982 staat centraal in deze aflevering. Met: een reünie van strandjutters, het stadje Holland in Michigan, Rietveld-studenten schilderen de tramrails in Amsterdam en Groningen experimenteert met het scheiden van huisvuil (19.00 uur, Nederland 3).

Noorderlicht Laatste aflevering van 'Noorderlicht' gaat over de toekomst van de wetenschap. Zijn er nieuwe, diepe inzichten te verwachten? Daarover lopen de opvattingen nogal uiteen (20.00 uur, Nederland 3).

Vergezicht 'Geen koninkrijk voor de vrouw', documentaire over koningin Sibonello van Swaziland en critici van polygamie. Koning Mswati van Swaziland trouwt elk jaar een nieuwe vrouw. Maar Sibonello vindt dat polygamie in Swaziland grote invloed heeft op de aidsepidemie: veertig procent van de bevolking is al hiv-besmet (23.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Leven en werken Chris Keijne praat met de componist Louis Andriessen, die in 1939 werd geboren in Utrecht in een katholiek en muzikaal gezin. Vader Hendrik Andriessen was ook componist (15.10 uur, Nederland 3).

Heilig vuur Voor de één is het een doekje voor het bloeden, voor de ander een succesvolle verzoeningspoging. Vijftig jaar na dato mogen de kleinkinderen van slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een jappenkamp zaten op uitnodiging van de Japanse overheid met het land kennismaken. Het is een bijzondere, confronterende reis die bij de jongeren én grootouders emoties opwekt (22.35 uur, Nederland 1).

SPORT

Loting Champions League Rechtstreekse uitzending van de loting voor de eerste ronde van de Uefa Championsleague (16.00 uur, Nederland 2).

Studio Sport Rechtstreeks vanuit Monaco, met een vooruitblik op de wedstrijd Feyenoord-Real Madrid, die morgen gespeeld zal worden (22.39 uur).

RADIO

RVU-radioprijs 2002 Een speurtocht naar radiotalent. Met 'Vergeet de hond, maar pas op voor de eigenaar', van Katrien Molenberghs, een egodocumentaire over haar vader. ,,Waar ik het vooral moeilijk mee heb, is zijn interesse voor wapens''. En: ''t Is de liefde', een mierzoet portret van de oma van programmamaakster Nelle de Maeyer. Een lofzang op de liefde (16.02 uur, 747 AM).

Knetterende letteren Een forum, met daarin onder anderen Frits Abrahams, die praat over de betekenis van Harry Mulisch voor de Nederlandse literatuur. Verder komt schrijver Kees 't Hart in de studio, auteur van de essaybundel 'De ziekte van bewondering', waarin hij zich zonder enige terughoudendheid uitlaat over zijn helden. En een gesprek met vertaalster Els van der Pluim over de roman 'September-spiegel' van de Italiaanse schrijver Giovanni Chiara, die eerder opzien baarde met zijn romandebuut 'De valstrik' (14.30 uur, 747 AM).

De Avonden Na tienen het 'Gesproken uitzicht' van Mark van der Werf, journalist te Utrecht. Daarna in het 'Weekbericht van Anton de Goede' onder meer een ontmoeting met de van oorsprong Irakese dichter Mowaffk Al'Sawad (Basra, 1971) over zijn poëzie en over Irak. Dan de rubriek 'Audio-archeolgie' van Frits Jonker, gevolgd door 'De wijde blik' van radiokunstenaar Mat Wijn. Daarna een portret van 'Blectum from Blechdom', digitaal-muzikale revolutie volgens twee jonge maaksters van elektronische muziek. En: 'Het geluid van Nederland', met historisch geluid (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden