Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

CULTUUR

Het Prinsengrachtconcert Rechtstreekse uitzending van dit concert dat wordt gegeven op een drijvend podium in de Amsterdamse Prinsengracht. De wereldberoemde pianist Arcadi Volodos speelt. De registratie wordt voorafgegaan door een blik achter de schermen (21.00 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Memories Begin van nieuwe reeks, waarin mensen van alle leeftijden vertellen over een bijzondere liefde die ze nooit konden vergeten. Hoe is het sindsdien met de oude liefde gegaan? Presentatie is in handen van Anita Witzier (20.30 uur, Nederland 1).

RADIO ZATERDAG

Spijkers met koppen Kamerleden verhalen over hun liefde voor muziek en wat verder ter tafel komt. Vandaag CDA-kamerlid Camiel Eurlings, die zich met Dolf Jansen en Felix Meurders buigt over zijn favoriete muziek (12.02 uur, Radio 2)

Weekendcafé Chef-kok Robert Kranenborg komt langs, evenals D66-kamerlid Boris Dittrich, die de cultuurplannen van zijn partij ontvouwt. Verder is te horen de Nigeriaanse zangeres Yinka (16.00 uur, Radio 2).

Opium Dit weekeinde is de start van het nieuwe voetbalseizoen in Nederland. Presentator Roland Kieft praat met schrijver Kees 't Hart en voormalig Ajax-voorlichter David Endt over de verhouding tussen literatuur en voetbal. Een gesprek dus over doodsangst, Italiaanse voetbaltruien en Foppe de Haan (19.00 uur, Radio 1).

Easy listening Aandacht voor liedjes, chansons en songs over de maan. Van Stings 'Moon over Bourbon Street' tot de zin 'Zelfs de maan staat vol met kruiwagentjes' uit het beroemde liedje van Annie M.G. Schmidt, 'Vluchten kan niet meer' (23.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

PRAATPROGRAMMA'S

Zomergasten Adriaan van Dis ontvangt het succesvolle presentatieduo Barend & Van Dorp. Frits Barend en Henk van Dorp kiezen tv-fragmenten waar ze dan weer wat over te vertellen hebben. Niet alleen sport, maar ook politiek komt aan de orde (21.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport Onder meer de hockeywedstrijd tussen de dames van Nederland en Argentinië, in het toernooi om de Champions Trophy. Verder aandacht voor het NK Tennis in Goirle en het volleybal WK-kwalificatietoernooi in Den Bosch. In de avonduitzending vanzelfsprekend ruim aandacht voor eredivisievoetbal (12.08 uur en 19.00 uur, Nederland 2).

Tros Sport Eredivisie is een nieuw sportprogramma, waarin Feyenoord-trainer Bert van Marwijk te gast is. Presentator Jack van Gelder neemt met hem de wedstrijd Feyenoord-Sparta nog eens gedetailleerd onder de loep. Verder een portret van Hassie van Wijk, begin jaren tachtig assistent-trainer van Ajax naast Aad de Mos (22.45 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Kruispunt in het klooster Boudewijn de Groot zoekt het spirituele avontuur bij de Trappisten van de Achelse Kluis, net over de grens bij Valkenswaard (23.10 uur, Nederland 1).

RADIO ZONDAG

OVT Drie weken lang staan de belevenissen van de 'ongeorganiseerde jeugd' centraal. Wat deden en dachten jongeren door de jaren heen en hoe reageerden autoriteit en clerus op hun aanstootgevend gedrag? In het eerste uur aandacht voor jongeren in de jaren veertig, in het tweede uur voor de jeugd in de jaren vijftig (10.00 uur, Radio 1).

Uit het nieuws Maartje van Weegen interviewt Huib Riethof, oud-PSP-wethouder in Amsterdam ten tijde van de rellen in de Nieuwmarktbuurt rond de aanleg van de metro. Riethof stemde uiteindelijk tegen een motie die de aanleg van die metro moest uitstellen en stapte op als wethouder. Herhaling (21.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden