Speciaal

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

PRAATPROGRAMMA'S

De kern van de zaak Onder leiding van presentator Karel van de Graaf discussiëren betrokkenen over het idee van CDA-Tweede-Kamerlid Wim van de Camp om Antilliaanse jongeren bij binnenkomst in Nederland minstens een halfjaar op te sluiten in een internaat. Volgens Kees Loef, werkzaam bij het project 'Agressie en geweld', bestaat er op dit moment een harde kern van minimaal 2500 Antilliaanse jongeren die zeer crimineel en zeer gewelddadig gedrag vertoont. Loef: ,,Dat zijn 2500 wandelende tijdbommen met een mes''. Tijd dus, stelt Loef, dat de politiek wordt wakkergeschud (21.25 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport Onder meer een samenvatting van kaatsen: het PC Toernooi in Franeker en een samenvatting van honkbal met een wedstrijd uit de Major League Baseball Oakland-Cleveland (18.44 uur, Nederland 2).

Sportjournaal Onder meer aandacht voor de open dag van Ajax (22.14 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Bed & breakfast is een Nederlandse comedyserie, geschreven door Paul Ruven en Marian Batavier. De serie speelt zich af rond de familie Duineveld die toegewezen asielzoekers in hun bed & breakfast te gast heeft. Voor beide partijen is het geen vrije keus en noodgedwongen moeten ze met elkaar zien samen te leven.

Het scenario is wat ongebruikelijk. Zo wordt de vrouwelijke hoofdrol iedere aflevering door een andere actrice gespeeld. Onder anderen neemt Sabine Koning (ex-'GTST') een gastrol voor haar rekening.

Herhaling (20.40 uur, Nederland 3).

RADIO

De Ochtenden In 'Het interview' een gesprek met de Rotterdamse wethouders Van der Tak (CDA) en Meijer (GroenLinks), die de initiatiefnemers waren van het manifest 'Een nieuwe lente'. Daarin pleitten zij voor samenwerking tussen het CDA en GroenLinks als alternatief voor Paars (9.00 uur, Radio 1).

Plein publiek Is er leven voordat je geboren bent? Ofwel: bestaat reïncarnatie? Presentator Klaas Drupsteen praat erover met Maud Kips, die dit verschijnsel wetenschappelijk wil bewijzen. Met een gezonde dosis scepsis overigens. Verslaggever Nathan Plas ging op bezoek bij een castingbureau. Hij sprak daar met actrice en casting director Medina Schuurman, die de sollicitatie-gesprekken doet en audities afneemt (10.00 uur, 747 AM).

Tijd voor twee Frits Spits ontvangt schrijfster Renate Dorrestein, die deze week haar nieuwe roman 'Zonder genade' uitbrengt (12.02 uur, Radio 2).

Rechtenkwesties In de rubriek 'Stamgasten' belt stamgast en jurist Afshin Ellian met Paul Cliteur, hoofddocent recht aan de universiteit van Leiden. Elan wil van zijn collega weten of de Commissie gelijke Behandeling niet kan worden opgeheven na de uitspraak over het dragen van een hoofddoek in de rechtszaal (13.30 uur, 747 AM).

Schiffers.fm Het succesvolle studioproject 'Stars on 45' stond in 1981 op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Hans Schiffers praat hierover met Jaap Eggemont, een van de producers van het project (14.00 uur, Radio 2).

Knetterende letteren brengt een gesprek met Kees van Kooten over zijn feel good-boek 'Hilaria'. Verder een speciale bijdrage met criticus Michaël Zeeman, Simon Vinkenoog en Serge van Duijnhoven en neerlandicus Wiljan van den Akker over de vraag: moet Bob Dylan de Nobelprijs voor de literatuur krijgen? Beide onderdelen zijn een herhaling (14.30 uur, 747 AM).

Radio Urbania Te gast is musicus Ronald Snijders, die onlangs de cd 'Bijlmerjazz' uitbracht. Ronald Snijders en zijn band verzorgden in juli een spetterend concert tijdens het North Sea Jazz Festival. De presentatie is in handen van Rocky Tuhuteru (18.30 uur, 747 AM).

De Avonden In 'De buis van Eustachius' het tweede deel van een drieluik van gesprekken met Nederlandse componisten over het begrip 'tijd' (22.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden