Speciaal

ACTUALITEITEN

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de finale van het tennistoernooi op Roland Garros bij de dames tussen Jennifer Capriati en Kim Clijsters. Ook wielrennen: de Classique des Alpes, en basketbal: de tweede wedstrijd in de 'best-of-seven'-serie in de finale van de NBA-play-offs tussen titelverdediger Los Angeles Lakers en de Philadelphia 76'ers (14.25 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (19.35 uur) opnieuw het tennistoernooi op Roland Garros. In de uitzending van 22.45 uur de kwalificatietraining van de Formule 1 voor de Grand Prix van Canada en wielrennen: de Classique des Alpes. Verder de volleybalwedstrijd dames Nederland-Oekraïne en een samenvatting van de wedstrijd om de derde plaats in de Confederatie Beker tussen Australië en Brazilië. Ten slotte de dames handbalwedstrijd tussen SEW en Hellas, atletiek: de Gouden Spike, en de basketbalwedstrijd Los Angeles Lakers en Philadelphia 76'ers.

RADIO ZATERDAG

Weekendcafé Te gast is presentator en geluidenman Sjors Fröhlich. Aandacht voor de overlevingskansen van de stropdas, voor paranormaal begaafde kinderen en voor de Holland Festival-opera over Johnny & Jones. Het Nederlandse talent Gerald Troost komt zingen (16.00 uur, Radio 2).

Kruispunt Verslag van een studiedag van de Raad van Kerken over de vraag hoe kerken moeten omgaan met de nieuwe vreemdelingenwet. Ook een bezoekje aan het Bijbels Museum in Amsterdam dat wordt vernieuwd. En een gesprek met twee hoofdrolspelers in het stuk 'Hildegard von Bingen'. Theatergroep De Kern speelt het mede op initiatief van het bisdom Rotterdam in verschillende kerkgebouwen (18.33 uur, Radio 1).

Opium In dit wekelijkse culuurprogramma deze keer documentairemaker Marijke Jongbloed. Zij bekeek de film 'Bridget Jones's Diary' en geeft haar visie op dit fenomeen. Hoogleraar Oude Geschiedenis Fik Meijer komt vertellen over zijn onlangs verschenen boek 'Oud Nieuws-Alledaagse verhalen over de klassieke oudheid'. En verslaggever Dick Klees neemt een kijkje op de KunstRai samen met kunsthistoricus Frank Reijnders. Die beweerde onlangs dat de schilderkunst dood is (19.00 uur, Radio 1).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Buitenhof Debat over de hoge inkomens in Nederland met topmannen uit het bedrijfsleven. Deelnemers zijn onder anderen Wouter Huibregtsen van McKinsey en Peter Paul de Vries van de Vereniging Nederlandse Effectenbezitters (12.07 uur, Nederland 3).

DOCUMENTAIRE

Close Up In dit documentaire-uur het eerste deel van de tweedelige film 'Wilhelm II: de laatste Duitse keizer'. Volgende week zondag het tweede deel (18.30 uur, Nederland 1). (

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de finale van het tennistoernooi op Roland Garros bij de heren (14.55 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (19.00 uur, Nederland 2) eveneens Roland Garros. Ook wielrennen: het NK ATB bij de heren en dames en het OZ Wielerweekend uit de topcompetitie. De hockey-wedstrijd (play-offs) Den Bosch-Oranje Zwart en het NK turnen heren individueel. Ook American Football uit de NLF Europe League: Frankfurt Galaxy tegen de Amsterdam Admirals. Ook verslag van de finale om de Confederatie Beker tussen Frankrijk en Japan, de volleybalwedstrijd Nederland-Letland en het NK dressuur in de paardensport.

RADIO ZONDAG

OVT Een gesprek met de politicoloog Meindert Fennema en journalist Peter Vermaas over het onlangs door het IISG verworven archief van de CD'er Janmaat. En een interview met Peter van Overbeeke over zijn onlangs verschenen boek 'Kachels, geisers en fornuizen: Keuzeprocessen en energieverbuik in Nederlandse huishoudens 1920-1975'. In het tweede uur aandacht voor het 150-jarig jubileum van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde. In 'Het Spoor Terug': 'Van Opiumkit tot heroïnebunker', het tweede deel van een programma over heroïne waarin verslaafden, buurtbewoners en andere direct betrokkenen uit Amsterdam, Rotterdam en Groningen aan het woord komen (10.00 uur, Radio 1).

Radio 1 Journaal Te gast is Tineke Netelenbos, minister van verkeer en waterstaat. Zij wordt doorgezaagd over het controversiële nieuwe dienstrooster bij de NS, over de kilometerheffing en over haar politieke toekomst en de toekomst van de paarse samenwerking (13.30 uur, Radio 1).

Weekendcafé Te gast is NCRV-presentatrice Karin de Groot. Aandacht voor het Utrechtse initiatief om de koopzondag in te ruilen voor een culturele zondag en voor de sluiting van een Zwols éénkamerhotel. Ilona Cechova zingt Jiddische muziek en Argentijnse canciones (16.00 uur, Radio 2).

Opium Onder anderen beeldend kunstenaar Gertie Bierenbroodspot, bekend om haar op de klassieke oudheid geïnspireerde tekeningen, laat zich van een andere kant zien, namelijk als schrijfster van liefdesbrieven die onlangs verschenen onder de titel 'Edittha, kroniek van een onmogelijke liefde' (19.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden