Speciaal

TELEVISIE

NOS-Actueel doet rechtstreeks verslag van de herdenkingsbijeenkomst voor hen die zijn overleden of worden vermist door de vuurwerkramp in Enschede (20.00 uur, Ned. 2).

DOCUMENTAIRE

Het Uur van de Wolf brengt de documentaire 'Op zoek naar een vergeten toepassing', een portret van Dick Raaijmakers, pionier in de elektronische muziek en conceptueel kunstenaar (23.20 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Rondom Tien gaat over redeloos geweld. Wat gaat er om in het hoofd van de daders en wat brengt hen tot slaan, steken of schieten? (22.30 uur, Ned. 1).

Op bezoek bij David Letterman: Lisa Kudrow. Kudrow kreeg twee nominaties voor de beste bijrol in een komische reeks voor haar rol als Phoebe in de serie 'Friends'. Ze werd eveneens genomineerd voor een Golden Globe, de Screen Actors Guild en de American Comedy Award (23.30 uur, Fox 8).

SPORT

Een rechtstreeks verslag van het tennistoernooi van Roland Garros (12.10 uur, Ned. 2).

In het vroege en late NOS-Sportjournaal aandacht voor de voorbereiding van het Nederlands elftal. Verder beelden van het tennistoernooi van Roland Garros en de eerste wedstrijd van de finale play-offs NBA (18.43 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned. 3).

Te gast in Villa BvD: Oud-voetballer en sinds kort assistent-coach van het Nederlands elftal Ruud Krol. En andere Ruud mag weer een minuut z'n gang gaan. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Ten Sharp (23.15 uur, RTL 4).

CULTUUR

In CityCabs een portret van de stad Hongkong. Taxichauffeur Humphry vertelt programmamaker Michael Krass alles over de 'stad van het lot' (19 uur, Ned. 1).

RADIO

De coalitie is het in grote lijnen eens over een nieuwe Vreemdelingenwet. Een gesprek daarover met PvdA'er Bert Middel in De EO op 1(09.04 uur, Radio 1).

De moord op de Rotterdamse politieagent Willem Schepen in 1985 is het onderwerp in Sporen. De ouders van Schepen, zelf werkzaam bij de politie, kijken terug op deze schokkende periode (9.00 uur, Radio 5).

Het advies van De Raad voor Cultuur is onderwerp van discussie in Het debat op 5. Wie bepaalt de subsidienormen in Nederland? En hoe consistent zijn die normen? Over die vraag buigen zich Stan Paardekooper, algemeen directeur van het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, Atzo Nicolaï, Tweede Kamerlid voor de VVD en lid van de Kamercommissie Onderwijs Cultuur en Wetenschappenen en Tiemo Wind, muziekredacteur van de Telegraaf (13.00 uur, Radio 5).

Actrice Sacha Bulthuis is te gast in Tijd voor Twee. Bulthuis is verbonden aan de Toneelgroep de Appel, die vorige maand een negatief advies van de Raad voor Cultuur kreeg (12.02 uur, Radio 2).

Lijntjes van Lips gaat over het Amsterdamse rocktrio Caesar, dat onlangs het album 'Leaving Sparks' uitbracht (13.45 uur, Radio 5).

In Knetterende Letteren staat Haarlem centraal. Met onder meer: Wat heeft Haarlem schrijvers te bieden en een gesprek met schrijver Willem Brakman (15.00 uur, Radio 5).

Hans Schiffers ontvangt in Thuis op Twee Joop van den Broek, die zichzelf geen dichter noemt, maar wel de dichtbundel 'Langzaam afscheid' schreef, over zijn vrouw die aan Alzheimer lijdt (16.00 uur, Radio 2).

Zangeres Carole van Dijk van Bettie Serveert vertelt in Radio Uit over het nieuwe album van de band. Verder een gesprek met schrijver Gé Bosschee over zijn onlangs verschenen roman 'Schuldbrief' (17.05 uur, Radio 5).

In De Avonden onder meer Chaim Dasberg, psychiater in Jeruzalem, een bloemlezing met live-opnamen van de Amerikaanse bands Manishevitz en Monroe Mustang en van het Engelse Tram. In 'het geluid van Nederland' behandelt Peter te Nuyl historisch geluid (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden