Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

In RTL Live gesprekken met schrijfster Sanderijn Cels over haar nieuwste boek 'Grrls' en met journaliste Annemiek Le Claire, die 'Rituelen in de liefde' schreef. Daarin behandelt ze alle facetten van liefdesrelaties. Ook een reportage over de tentoonstelling 'Aan den lijve', die momenteel wordt gehouden in het Oude Slot in Heemstede. Het uitgangspunt is het menselijk lichaam. Zo kunnen bezoekers een van mensenhaar gebreide onderbroek aanschouwen. Ook staat er een boom waaraan in plaats van blaadjes metalen oren zijn bevestigd (17.05 uur, RTL 4).

2 Vandaag spreekt met twee oud-medewerkers van de Rijksluchtvaartdienst over de bedrijfscultuur bij de dienst in de periode vlak voor de Bijlmerramp. De RLD heeft het zwaar te verduren in de verhoren door de parlementaire enquêtecommissie (17.35 uur, Ned. 2).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In De Ochtenden zijn acteur Erwin Kokkelkoren en regisseur Bert Oele van het toneelstuk 'Zero Tolerance' te gast. Het stuk gaat over aids en is vanaf 12 maart in Amsterdam te zien. Ook aandacht voor een Zeeuwse die in Utrecht op een verzamelbeurs haar Barbie-collectie probeert aan te vullen (09.00 uur, Ned. 1).

'Miss Saigon'-acteur Stanley Burleson en zangeres Nur Leila brengen in Koffietijd, na een gesprek, de titelsong van de film 'The Lion King II' ten gehore. Makelaar, columnist en schrijver Hans Broeren vertelt over zijn boek 'Huis te huur', dat de verschillende rechten en plichten van huurders en mensen in onderhuur behandelt. Verder aandacht voor de juiste voeding voor scholieren en een leegstaande kerk die voor één gulden werd verkocht en nu een multifunctioneel gebouw is (10.00 uur, RTL 4).

Andries Knevel ontvangt in Het Elfde Uur Onno Ruding, oud-minister van financiën. Ruding is nu vice-voorzitter van de Amerikaanse bank Citicorp. Te gast is ook Doekie Terpstra, voorzitter van het CNV. Hij wordt ondervraagd over zijn bemiddeling tijdens de hongerstaking van de 'witte' illegalen in de Haagse Agneskerk (22.10 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

In With a little help from my friends treden Trijntje Oosterhuis, DJ Git Hyper, Ilse de Lange, Felix Maginn, Carleen Anderson en Marco Roelofs op met het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker (20.26 uur, Ned. 3).

A M U S E M E N T

In Triviant nemen de jeugdige kamerleden Sharon Dijksma (PvdA) en Camiel Teurlings (CDA) en Gert Jan Oplaat (VVD) en Stefanie van Vliet (D66) het tegen elkaar op (19.54 uur, Ned. 2).

RADIO

In Hier en Nu is schrijver Joost Zwagerman te gast. Wat vindt hij van het thema van de Boekenweek, het familie-album? In hoeverre gebruikt hij zelf familie in zijn boeken? Na tien uur komt de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Carl Niehaus voor de microfoon. Hij blikt vooruit op het bezoek van Mandela aan Nederland en maakt de balans op van diens regeerperiode. In het derde uur aandacht voor de tuinders die vorig jaar te kampen hadden met hoog water. De meesten van hen wachten nog steeds op schadevergoeding (09.00 uur, Radio 1).

Tjeerd Oosterhuis en Roger Happel zitten bij Frits Spits aan de Tafel voor Twee. Oosterhuis (van Total Touch) schreef voor Happel het nummer 'Where is the time'. Een van de liedjes die kans maken verkozen te worden tot Nederlandse bijdrage aan het Eurovisie Songfestival dat in Israël wordt gehouden (12.02 uur, Radio 2).

In Ophef & Vertier komt Jean-Paul Franssens praten over zijn boek 'De wereld wil bedrogen worden', waarin hij een web van herinneringen en bespiegelingen vervaardigt (14.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden