Speciaal

TELEVISIE KINDEREN

DOCUMENTAIRE

Dokwerk liet programmamaker Frans Bromet negen maanden lang de ontwikkelingen volgen binnen Het Parool BV, het bedrijf dat uit PCM Uitgevers stapt om zelfstandig verder te gaan. Naast de krant geeft Het Parool BV ook de gratis Amsterdamse huis-aan-huisbladen van Weekmedia uit. Beide redacties worden geïntegreerd tot één grote Amsterdamse redactie, zo is de bedoeling. Begin 2003 zakt de advertentiemarkt ineen en dat heeft grote gevolgen voor de redactie van de krant. Een kwart van alle redacteuren van Het Parool wordt ontslagen. En de samenwerking tussen de redacties van Weekmedia en Het Parool loopt stuk. Uiteindelijk neemt Erik de Vlieger van Imcagroep de huis-aan-huisbladen over (21.00 uur, Nederland 3).

NCRV Dokument Vanavond deel 3 van 'Operatie Schoterhof'. Frans Bromet volgt in deze vierdelige documentaire het wel en wee van negen bejaarde bewoners tijdens hun verhuizing naar een tijdelijk onderkomen vanwege de renovatie van hun zorgcentrum (23.03 uur, Nederland 1)

PRAATPROGRAMMA'S

Villa Felderhof Gasten in deze aflevering: weggelopen uit een Engelse film, 'A lady and a gentleman', cabaretière Jetty Mathurin en pastoor Louis Berger (21.07 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Radar toont een eigen reportage uit de Verenigde Staten, waar miljoenen mensen het Dr. Atkins-dieet beoefenen en de Dr. Atkins-gekte geen grenzen kent. Ook zijn er gesprekken met binnenlandse en buitenlandse deskundigen over de voors en tegens van dit ook in Nederland razend populaire dieet (20.25 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Op weg naar het Songfestival In deze vierde aflevering een uitgebreide terugblik op 1998, het jaar van Edsilia Rombley met het nummer 'Hemel en Aarde'. 1998 geldt als één van de beste Nationale Finales ooit, met naast Edsilia ook Nurlaila met 'Alsof je bij me bent' en de opvallende Frédérique Spigt met 'Mijn hart kan dat niet aan' (19.55 uur, Nederland 2).

RADIO

De Ochtenden Om 09.00 uur: Het Interview, met als gast J.L. Heldring, sinds 1960 columnist van NRC Handelsblad met zijn rubriek Dezer Dagen. Een gesprek over het losgeslagen Nederland en de invloed van een columnist. Om 10.00 uur in Het Buitenland een gesprek met Rudy Vranckx, de Belgische oorlogsjournalist. In 1990, vlak voor de Eerste Golfoorlog, reisde hij naar Irak. Het was het begin van een jarenlang verblijf in het Midden-Oosten. Van het dagboek dat hij bijhield, is nu een boek verschenen. Daarnaast in het tweede uur van De Ochtenden de eerste van (deze week) drie reportages over de Antillen. Deel één: de jongeren op Curaçao. Vaak mislukken ze in Nederland. Gaat het op de Antillen al fout? Om 11.00 uur Het Onderzoek. Sommige mensen hebben zoveel schulden dat ze uit huis moeten worden gezet. Hoe kan deze groep worden geholpen? (09.04 uur, Radio 1).

De Avonden Na tienen Het Gesproken Uitzicht van Bert Nienhuis, fotograaf in Amsterdam. Daarna: Een gesprek met de socioloog Dick Pels over zijn boek 'De geest van Pim', waarin hij het gedachtegoed van een politieke dandy analyseert. Tegen elf uur 'De zevende aflevering van Zog', een radiofeuilleton naar het gelijknamige toneelstuk van Peer Wittenbols. Na elven 'De werkplek'. Op bezoek bij de beeldend kunstenaar Carel van Eeden. Tegen middernacht: Philips Holland Indië-Archief. Over onder meer de distributie van suiker in Nederland (22.02-24.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden