Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Andere tijden over de komst van Khomeini. Een paar miljoen mensen waren er op de been toen op 1 februari 1979 op het vliegveld van Teheran het vliegtuig landde waarmee ayatollah Khomeini vanuit Parijs naar Iran reisde. De massale volksbeweging in Iran werd in die dagen door een groot deel van de media en de publieke opinie in het westen met gejuich begeleid. Iran zou onder de nieuwe leiding een moderne democratische staat worden. Het duurde lang voor iedereen inzag dat het nieuwe regime zich in een andere richting ontwikkelde en de bevolking bloedig onderdukte. Inmiddels is Iran door de Amerikaanse president Bush ingedeeld bij de landen die de 'As van het kwaad' vormen. (20.55 uur, Nederland 3)

PRAATPROGRAMMA'S

Het Elfde Uur Een gesprek met Maxime Verhagen, fractievoorzitter van het CDA, over de opvolging van Jaap de Hoop Scheffer en het harde kabinetsbeleid. De door het kabinet gepreekte cultuuromslag heeft veel stof doen opwaaien. Afbraak van de verzorgingsstaat, Amerikaanse toestanden en boekhoudersakkoord luiden de typeringen van de oppositiepartijen. Vindt Verhagen dat het kabinet erin slaagt zijn visie op de samenleving over het voetlicht te brengen? (21.52 uur, Nederland 1)

Barend & Van; Dorp Wouter Bos, de fractieleider van de PvdA, is te gast. Aan de borreltafel van Frits en Henk praat hij over de tegenbegroting en de bezuinigingsplannen van het kabinet. Muziek van Soulvation, Nederlandse dance met 'Reset Your Brain'. (22.30 uur, RTL 4)

AMUSEMENT

Nationale nieuwsquiz Vanavond is de start van een nieuwe dertiendelige reeks van het programma, waarin twee teams van bekende Nederlanders om de titel Nationale Nieuwskenner 2003 strijden. Nationale nieuwskenners van vorige jaren zijn: Dionne de Graaff, Rick Nieman en Paul Rosenmöller. Presentatie: Harmen Siezen en Mieke van der Weij. (21.07 uur, Nederland 1)

RADIO

De Ochtenden Economische, sociale en politieke integratie in een klein en uitzonderlijk land als het onze is onmogelijk zonder een diepgaande culturele assimilatie. Deze assimilatie moet gericht zijn op de grondbeginselen van de westerse beschaving zoals die sinds de Verlichting gestalte hebben gekregen. Aldus prof.dr. Herman Philipse. Een debat met Philipse en socioloog en publicist Shervin Nekuee. Ook aandacht voor de Amerikaanse ex-generaal Wesley Clark, die zich twee weken geleden kandidaat stelde voor het presidentschap namens de Democratische partij. Wie is hij? (9.04 uur, Radio 1)

Plein Publiek Jelle Koolstra ontvangt vandaag Jonnie Boer, die al twee keer is uitgeroepen tot de beste kok van Nederland. Een gesprek over het einde van de bio-industrie en eten uit de natuur. (10.02 uur, 747 AM)

Tijd voor Twee Louis van Gaal zit aan de 'Tafel voor Twee' bij Frits Spits. Deze week staan de KRO-programma's in het teken van de actie 'Vertel het ons, het grote schoolonderzoek'. Te gast zijn steeds bekende Nederlands die in het onderwijs actief zijn (geweest). Louis van Gaal, oud-bondscoach van het Nederlands voetbalelftal en oud-trainer van Ajax en Barcelona, is daarvoor jarenlang sportleraar geweest. (12.05 uur, Radio 2)

Het Theater van het Sentiment gaat in de persoon van Marc Stakenburg terug naar het jaar 1974, om precies te zijn naar

30 september 1974. Te gast is Joop Braakhekke, die door Seth Gaaikema ontdekt werd en zich voor het eerst als cabaretartiest presenteerde. Ook een terugblik op de kwaliteit van benzine, vandaag precies 29 jaar geleden. (20.05 uur, Radio 2)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden