Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Verder schuift Kees Wessels aan. Hij praat over zijn boek 'Verkeerd Spoor', waarin hij beschrijft hoe en waarom het misging bij de Nederlandse Spoorwegen (7.00 uur, Nederland 1).

Twee Vandaag schenkt aandacht aan de toelichting van Blix en El Baradei op het rapport over Irak. Verder aandacht voor een rapport van het wetenschappelijk instituut van het CDA over integratie (17.15 uur, Nederland 2).

VPRO Vanavond: Actueel Vier verschillende mensen die een oorlog hebben meegemaakt vertellen over hun ervaringen: een Unifil-militair die in Libanon gestationeerd was, een hulpverlener van Artsen zonder Grenzen en twee vluchtelingen uit Sarajevo en Kaboel. Aanleiding is de dreigende oorlog in Irak (20.35 uur, Nederland 3).

Nova is voor het grootste deel gewijd aan het nieuwe rapport van Blix over de wapeninspecties in Irak. Verder aandacht voor de herdenking van de dood van Stalin, vijftig jaar geleden, en formatienieuws in 'Den Haag Vandaag' (22.20 uur, Nederland 3).

DOCUMENTAIRE

Bonobo-Bo Een zevendelige zoektocht naar de evolutionaire, sociale en psychologische aspecten van menselijk gedrag. Vandaag de eerste aflevering: 'Ook u kunt onweerstaanbaar zijn'. Evolutionair psycholoog Geoffrey Miller, schrijver van het boek 'The Mating Mind' (in Nederlandse vertaling 'De parende geest') legt uit waarom mensen grote hersenen hebben ontwikkeld (20.40 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Tros tv show Ivo Niehe praat met Rod Stewart. De wereldberoemde ster, bekend van onder meer 'Sailing' en 'Maggie May', zal in de studio ook optreden. Verder ontvangt Ivo Niehe de 81-jarige Cubaanse Alicia Alonso, de beroemdste, nog levende prima ballerina. Idols-presentatrice Tooske Breugem en Bastiaan Ragas komen naar de studio naar aanleiding van hun hoofdrollen in de musical 'De 3 Musketiers' (21.40 uur, Nederland 2).

RADIO

De Ochtenden In 'Het gesprek' (09.00 uur, Radio 1) een interview met Camiel Eurlings, buitenlandwoordvoerder van het CDA in de Tweede Kamer, over het CDA-standpunt inzake de oorlog in Irak en zijn bezwaren tegen de oprichting van de Arabisch-Europese Liga in Nederland. In de buitenlandrubriek (10.00 uur) de mannen rondom Bush: Donald Rumsfeld (minister van defensie), onderminister van defensie Paul Wolfowitz, Dick Cheney (vice-president) en Colin Powell (minister van buitenlandse zaken). Wie zijn ze en waar staan ze voor? Met columns van Freke Vuyst, correspondente voor Netwerk en Vrij Nederland, en van NRC-correspondent Marc Chavannes vanuit Washington. In het 'Onderzoek met Argos' (11.00 uur): de verdeeldheid binnen de Navo over de dreigende oorlogtegen Irak. Dreigt het bondgenootschap irrelevant te worden? Een debat met onder anderen Rob de Wijk, Bert Koenders (PvdA) en oud-minister van buitenlandse zaken Hans van den Broek.

Plein Publiek Klaas Drupsteen praat met Lisanne Faddegon, regisseur van 'Het Grote Geluk', een documentaire die op Internationale Vrouwendag in première gaat.

'Het Grote Geluk' schetst de verhalen van vrouwen en hun keuzes in Nederland, Spanje, Marokko, Mali en Zuid-Afrika. De film is onderdeel van de NCDO-campagne 'Recht op Gezondheid'. Dit jaar wordt de nadruk tijdens deze campagne gelegd op de rechten van vrouwen. In de documentaire staat het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen centraal. Kiezen voor kinderen is hierbij een terugkerend thema. Het lijkt zo vanzelfsprekend; vijf of een, drie of geen, nu of later, maar hoe vrij zijn vrouwen werkelijk in hun keuzes? (10.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden