Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

In Business Class geeft Johan Remkes, staatssecretaris van volkshuisvesting, een beeld van het huidige woonbeleid en vertelt over zijn persoonlijke bevindingen in de politiek (11.00 uur, RTL 5).

Telecom-topman Ben Verwaaijen praat in Buitenhof over de nieuwste economie van Amerika en wanneer die naar Europa overwaait (12.05 uur, Ned. 3).

EURO2000

Herhaling van de wedstrijd België-Zweden tijdens het Europees kampioenschap voetbal (12.10 uur, Ned. 2).

Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Turkije-Italië tijdens het Europees Kampioenschap voetbal (14.05 uur, Ned. 2).

Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Frankrijk-Denemarken tijdens het EK-voetbal (17.35 uur, Ned. 2).

In het EK-journaal een uitgebreid interview met Edwin van der Sar en een vooruitblik op de wedstrijd Nederland-Tsjechië (19.55 uur, Ned. 2).

Een rechstreeks verslag van de EK-wedstrijd Nederland-Tsjechië. Commentator is Theo Reitsma, de analyse wordt verzorgd door Johan Cruijff (20.35 uur, Ned. 2).

SPORT

In NOS-Studio Sport een voorbeschouwing op de wedstrijd Nederland-Tsjechië en beelden van de American football-wedstrijd Berlijn-Amsterdam Admirals (16.35 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Lola da Musica schetst een dubbelportret van Betty Lavette en Terry Callier, twee fenomenen uit de zwarte muziek die in de jaren zestig en zeventig een cultstatus verwierven onder liefhebbers van blues en soul (19.25 uur, Ned. 3).

De Hongaar György Konràd, schrijver en essayist, praat in Van de schoonheid en de troost met Wim Kayzer (22.43 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

Ook Dat Nog! Extra blikt terug op de meest interessante en opvallende onderwerpen van het afgelopen seizoen (20.15 uur, Ned. 1).

RADIO

In Vroege Vogels: Zomerdijken worden doorgestoken bij Noarderleech, koeien op zoek naar beschutting in de wei en de ontdekking van een oerbos in Zwolle (08.10 uur, Radio 1).

In OVT gesprekken met historica Corrie van Eijl over de geschiedenis van de vreemdelingenwet, die in 1849 tot stand kwam, en met Willem Ottenspeer, auteur van het boek 'Het bolwerk van de Vrijheid: De Leidse universiteit, 1575-1672 (10.00 uur, Radio 1).

Klaas de Vries, minister van binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties, is te gast in het NOS-Radio 1 journaal. Hij geeft zijn visie op het EK-voetbal, de bestuurlijke vernieuwing en zijn eerste maanden op het ministerie van binnenlandse zaken (13.30 uur, Radio 1).

'Kunst en voetbal: een spannende combinatie in de Rotterdamse Kunsthal' is een van de onderwerpen in De Andere Wereld van Zondagavond. Verder: Het bijbelverhaal Judith, gespeeld op het Holland Festival, en een tentoonstelling over de Afrikaanse fotostudio in het Tropenmuseum (18.02 uur, Radio 5).

Uitgelicht gaat over theaterproducent Jacques Senf, wiens bureau is uitgegroeid tot Nederlands grootste impresariaat (19.04 uur, Radio 2).

In Nachtlicht staan nieuwe bijbelverhalen centraal. Dick Stap, die onlangs nog de winnaar was van de door Trouw georganiseerde Preek van het Jaar-wedstrijd, brengt zijn winnende inzending ten gehore (01.00 uur, Radio 1 en 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden