Speciaal

TELEVISIE

EURO2000

Herhaling van Huis van Oranje van gisteren, met als gast de ex-international Danny Blind (10.50 uur, Ned. 2)

Herhaling van de gisteren gespeelde wedstrijd Portugal-Engeland (12.23 uur, Ned. 2).

Samenvattingen van de gisteren gespeelde wedstrijden (16.30 uur, Ned. 2).

Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Spanje-Noorwegen tijdens het Europees Kampioenschap voetbal. Commentator is Frank Snoeks, de analyse wordt verzorgd door Guus Hiddink (17.35 uur, Ned. 2).

In het EK-journaal aandacht voor het Nederlands elftal (19.55 uur, Ned. 2).

Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Joegoslavië-Slovenië tijdens het Europees kampioenschap voetbal. Commentator is John van Vliet, de analyse wordt verzorgd door Ronald Spelbos (20.20 uur, Ned. 2).

In het Huis van Oranje aandacht voor de vandaag gespeelde wedstrijden tijdens het EK-voetbal (22.45 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Paula Patricio bezoekt in Markant Nederland samen met Paul Rosenmöller Heemstede, waar Rosenmöller zijn jeugd doorbracht. Het duo gaat van start bij het Cruquiuskanaal (18.55 uur, Ned. 1).

DRAMA

Kameraadschap, jaloezie, moord, overspel, ambitie en mislukking zijn enkele van de thema's in de boeken van de Britse schrijver Anthony Powell, die onlangs is overleden. Naar aanleiding daarvan de achtdelige dramaserie A Dance to the Music of Time. Een beeld van de Britse maatschappij vanaf de jaren twintig tot begin jaren zeventig (23.20 uur, Ned. 3).

In Kussen, van de regisseuse Nicole van Kilsdonk, zijn twee personages op zoek naar echte liefde. Met onder meer Ricky Koole, Robert de la Haye en Huub van der Lubbe (20.25 uur, Ned. 3).

RADIO

Wim Jonker, natuurkundige en maker van wetenschappelijke tentoonstellingen, Fons Verbeek, bio-informaticus en contrabassist en Liesbeth Levy, filosoof en zangeres, zijn te gast in Café de Wetenschap. Zij hebben het over de pretentie van de wetenschap en filosofie en wetenschap (11.00 uur, Radio 5).

Onderwerp van gesprek in Debat op 5 is de Tweede Maasvlakte. Aan de discussie wordt deelgenomen door onder meer projectleider van 'duurzaam Rijnmond' A. Steekelenburg, econoom D. Wolfson en de dijkgraaf van IJsselmonde, T. Beishuizen (12.00 uur, Radio 5).

De Avonden brengt een bloemlezing uit de verhalen die Don Duyns voorlas in Music-Hall. Met muziek van Ernst Reysiger. Verder een gesprek met Maarten Huygen, oud-Amerika correspondent voor NRC Handelsblad en tegenwoordig televisiecriticus voor diezelfde krant (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden