Speciaal

TELEVISIE

20 jaar koningin Beatrix. In een gesprek met Maartje van Weegen vertelt majesteit hoe ze haar ambt vervult en de voorbije jaren heeft beleefd (21.00 uur, Ned. 2).

Aan de vooravond van Koninginnedag gaat Pia Dijkstra in Leiden en de Oranjes vanuit het onder royaltywatchers bekende café Barrera met een aantal gasten in op de historische band van de universiteitsstad met de koninklijke familie (22.01 uur, Ned. 2).

In M2, met om begrijpelijke reden Aldith Hunkar in plaats van Maartje van Weegen naast Mart Smeets, wordt teruggeblikt op het gesprek met de koningin. Aan het woord komen hoogleraar historische letterkunde Herman Pleij, art-director van een reclamebureau Rob Vijfeiken en fractievoorzitter Hans Dijkstal van de VVD. Ook wordt live geschakeld naar de vrijmarkt in Utrecht (23.13 uur, Ned. 2).

ACTUALITEITEN

In 2Vandaag aandacht voor een conferentie over corruptiebestrijding, die deze week in Maastricht is gehouden, en voor claims van asbestslachtoffers (17.35 uur, Ned. 2).

PRAATPROGRAMMA'S

Pedagoge Marga Schiet vertelt in Koffietijd hoe ouders om kunnen gaan met de Pokémon-rage (10.00 uur, RTL 4).

In Lunch TV ontmoet Tineke Verburg actrice Maroesja Lacunes, die de rol van Tika speelde in de legendarische kinderserie 'Ti Ta Tovenaar' (12.25 uur, Ned. 2).

Acteur Peer Mascini, 'Big Brother'-producent Paul Römer en parlementair verslaggever Frits Wester nemen plaats aan de stamtafel van Barend & Van Dorp (23.00 uur, RTL 4).

In de Late Show van David Letterman zijn acteur Dennis Quaid en de Smashing Pumpkins te gast (23.30 uur, Fox 8).

SPORT

In Studio Spaan is onder anderen bondscoach Frank Rijkaard te gast. Moeten zijn spelers verplicht het Wilhelmus meezingen? En wie slaapt tijdens het EK bij wie op de kamer? (20.26 uur, Ned. 3).

Het late Sportjournaal doet verslag van het competitieduel Roda JC-FC Twente en van de volleybalwedstrijd Vrevok-Dynamo (22.16 uur, Ned. 3).

CULTUUR

In Stardust aandacht voor de nieuwe Nederlandse politiefilm 'Lek' van Jean van de Velde. Daarnaast een interview met regisseur Ang Lee ('Eat drink man woman', 'Sense and sensibility') over 'Ride with the devil', een film over de Amerikaanse burgeroorlog. Verder een gesprek met de Amerikaanse filmmaker Monte Hellman. In de jaren zestig gold hij, na een tweetal westerns met Jack Nicholson, als een van de grote talenten van Hollywood (19.55 uur, Ned. 3).

RADIO

Paul Haenen praat in Ontbijtradio over de door hem geschreven komedie 'Bocht en Bumpers' (08.00 uur, Radio 2).

In Het Onderhoud is Joost Keulen, directielid van British American Tobacco, te gast. Elles de Bruin spreekt met hem over 'de kruistocht' tegen het roken en over de recente claims van zieke rokers tegen de tabaksindustrie (09.00 uur, Radio 1).

Het Debat, onder leiding van Ger Jochems, gaat over de onrust rond de Euro (16.00 uur, Radio 1).

In De Recensenten bespreken zanger Bob Fosko en schrijver Thomas Verbogt elkaars meest recente werk. Fosko's nieuwe band heet 'Gorelev' en er is net een cd uit, het jongste boek van Verbogt is getiteld 'My Generation' en bevat verhalen over popmuzikanten als de Rolling Stones en Golden Earring (20.00 uur, Radio 1).

In Uit het nieuws praat Frénk van der Linden een uur live met Cornelis Boertien, oud-commissaris van de koningin in Zeeland en later ook bekend als voorzitter van de commissie-Dijkverzwaring (21.00 uur, Radio 1).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden