Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

'Ik ben bestolen en bedrogen' is het onderwerp in Catherine (17.05 uur, RTL 4).

SPORT

Het NOS-Sportjournaal besteedt aandacht aan de voorbereiding van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap voetbal (18.43 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned. 3).

In NOS-Studio Sport beelden van het tennistoernooi van Roland Garros (19.00 uur, Ned. 2).

Bob Fosko, zanger van De Raggende Manne presenteert twee keer per week EK 2000 Actueel. Daarin belicht Fosko verschillende aspecten van het EK-feest: actualiteit, historie, politiek en muziek (20.00 uur, Veronica).

Ronald Koeman is te gast in Villa BvD. Verder een nabeschouwing van de oefeninterland Nederland-Polen (23.15 uur, RTL 4).

DOCUMENTAIRE

Twaalf werkloze, dakloze en ongeschoolde jongeren. Daarover gaat de vierdelige documentaire Villa Lobos. De jongeren maken een zeilreis van zeven weken over de Atlantische Oceaan naar Brazilië (12.25 uur, Ned. 3).

Portretten van mensen in de Randstad in Urbania: de jonge rabbijn Jehoeda Vorst van de joodse gemeente in Rotterdam en Dick Willems, de deftige ex-portier van Carré in Amsterdam (19.57 uur, Ned. 3).

Wat gebeurt er met de giften voor de Metterdaad acties? Dat is te zien in Metterdaad bedankt, over de verdeling van de giften van 1999 en de hulp die geboden is in India (23.10 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

Een avondvullend finaleprogramma van De Bus. Gaat Antonette, Iwan of Tessa er met 1 miljoen gulden vandoor? Nederland mag telefonisch stemmen en oud-passagier Jop treedt op met zijn succesnummer 'Jij bent de zon' (21.20 uur en 22.50 uur, SBS 6).

CULTUUR

Laura Fygi goes Latin is een muziekspecial met jazz-zangeres Laura Fygi. Fygi, opgegroeid in Uruguay, gaat in deze special terug naar haar roots (19.53 uur, Ned. 2).

RADIO

De Radio 5 Documentaire gaat over Jan van Beveren, door vriend en vijand beschouwd als de beste voetbalkeeper uit de jaren zeventig, maar door een conflict met Johan Cruijff nooit geslecteerd voor een EK of WK. Porgrammamaker John Jansen zocht hem op in Dallas, Texas, USA (13.05 uur, Radio 5).

Ophef & Vertier gaat onder meer over de theatermarathon van theatergroep 'De Appel', het prozadebuut van Esther Gerritsen en een expositie van vier Haagse musea en galeries over 'Schilderkunst in Scheveningen, van Haagsche School tot heden' (14.00 uur, Radio 5).

Prof.dr. Arnold Heertje nam eind 1999 afscheid als hoogleraar staathuishoudkunde aan de Universiteit van Amsterdam. In Boven het Dal vertelt hij over zijn carrière en zijn 'nieuwe baan' als docent aan de derde klas van het Vossiusgymnasium in Amsterdam (16.02 uur, Radio 5).

Mezzosopraan Susan Graham en klavecinist Menno van Delft zijn te gast in A4 (16.30 uur, Radio 4).

In De Avonden onder meer een reportage van Rolf Reijers over de Daklozenkrant, de rubriek 'Kleine Dieren' over de paardenbijter en een aflevering van 'De Radiovereniging', een serie uitzendingen van het genootschap van liefhebbers van het medium (22.02 uur, Radio 5).

Met het Europees kampioenschap voor de deur, herhaalt Damokles het vier jaar geleden uitgezonden portret van Oranje-spits Jerrel Hasselbaink. Bovendien spreekt Ernst Lissauer Hasselbaink, met het EK-voetbal voor de deur, opnieuw en geeft bondscoach Frank Rijkaard zijn mening over de spits (24.00 uur, Radio 1 en 2).

Scheepsmakelaar en mediator Robert Tettelaar is te gast in Niemandsland. Mediation is een uit Amerika overgekomen werkwijze om geschillen buiten de rechter om op te lossen (01.02 uur, Radio 1 en 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden