Speciaal

TELEVISIE

De natuurkundigen Gerard 't Hooft en Martin Veltman krijgen vandaag de Nobelprijs uitgereikt in de Zweedse hoofdstad. In Netwerk een reportage. Ook aandacht voor de onacceptabele werkomstandigheden van medici in asielzoekerscentra. Zo weigert een verloskundige nog langer de verantwoordelijkheid te nemen voor de manier waarop hij in verschillende AZC's zijn werk moet doen (20.30 uur, Ned. 1).

Nova blikt terug op de eeuw: 'De moord', over de aanslag in Sarajevo in 1914 op Franz Ferdinand (22.30 uur, Ned. 3).

D O C U M E N T A I R E

Aad van den Heuvel bezocht Zambia op Wereld Aids Dag. In BV De Wereld een indringende reportage over een land waar één op de twaalf mensen met het hiv-virus is besmet. Afrika lijkt langzaam door aids te worden weggevaagd. In de studio een gesprek over Artsen zonder Grenzen dat vandaag in Stockholm de Nobelprijs voor de vrede krijgt (15.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Gast in Koffietijd is Harm Edens (10.00 uur, RTL 4)

Cliniclown Robbert Bos zet z'n rode neus af en praat in De Wandeling over de zoektocht die zijn leven was tot hij het toneelspel ontdekte (09.30 uur, Ned. 1).

In Mtwee een gesprek met de reclamehelden Peer 'nog zo gezegd geen bommetje' Mascini en Cora van Mora. Verder een discussie over de Engelse woorden in de Nederlandse taal en een gesprek met IOC-bestuurder Hein Verbruggen (23.00 uur, Ned. 2).

Leo Beenhakker schuift aan bij Barend en Van Dorp (23.05 uur, RTL 4).

S P O R T

Het Sportjournaal bevat een samenvatting van de voetbalwedstrijd AZ-Fortuna en van de Europese kampioenschappen zwemmen in Lissabon (22.16 uur, Ned. 3).

C U L T U U R

2 op 1: een muziekspecial over Kenny Rogers. Met zijn hits en een terugblik. Een samenwerkingsproject van Radio 2 en Nederland 1 (00.20 uur, Ned. 1)

A M U S E M E N T

De rechter zei: 'U schijnt een hele goede moeder te zijn. Maar daar heb ik niks mee te maken'. De schrijnende werkelijkheid van Vermist (22.10 uur, Ned. 2).

Honderdste aflevering van ER, waarin het ziekenhuis het 100-jarig bestaan viert. Met deze keer een schietpartij en een ooroperatie (22.28 uur, Ned. 1).

RADIO

Debat op 5 gaat over jongeren en wapens. Ook een gesprek over de mislukte missie naar Mars (12.00 uur, Radio 5).

Gast in Tijd voor twee is Gerard Cox, die morgen op de tv zingt in 'Toen was muziek heel gewoon' (12.02 uur, Radio 2).

In Schuim en As een portret van de beeldend kunstenaar Teun Hocks. Studiogast is kunstenaar Dick Verdult, lid van het Instituut voor Betaalbare Waanzin. Ook aandacht voor de tentoonstelling 'Van Playmobil tot Playmate' en voor het boek 'Het ABC van het lezen' van Carel Peeters (14.00 uur, Radio 5).

Kees van Kooten maakte samen met tekenaar Willem van Malsen het kinderboek 'Het Schaampaard'. In De Recensenten een confrontatie met regisseur Maria Peters, wier speelfilm 'Kruimeltje' zojuist in première is gegaan (20.00 uur, Radio 1).

Uit het nieuws: Willy Claes. De vroegere secretaris-generaal van de Navo en oud-minister in België moest vier jaar geleden aftreden als gevolg van het Agusta-schandaal en werd vorig jaar veroordeeld wegens corruptie. Een gesprek over zijn nieuwe leven, de politieke cultuur in België, waarom dat land een monarchie moet blijven en uiteraard ook over de helikopters van Agusta (21.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden