Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Gezondheidsplein Seksuologe Goedele Liekens is te gast. Zij praat over het feit dat er dit jaar weer diverse middelen tegen erectiestoornissen op de markt (zijn) (ge)komen. Maar hoe valt dat te rijmen met het recente onderzoek waaruit blijkt dat een erectiestoornis bij 95 procent van de mannen tussen de oren zit? Zijn pillen wel de oplossing? Ook test 'Gezondheidsplein' een drankje waarvan 1 theelepel gelijk zou staan aan 250 gram groente en fruit en goed zou zijn voor 50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Psycholoog Sibe Doosje praat over het nut van humor. Na gebeurtenissen als de oorlog in Irak reageren mensen met ernst, woede en afschuw. Maar al gauw maakt dat plaats voor grappen en dat is juist goed. (17.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

Het Uur van de Wolf brengt de documentaire 'Ramses', een portret van Pieter Fleury van de zanger, acteur en schilder Ramses Shaffy. De documentaire was vorig jaar de openingsfilm van het Nederlands Film Festival en won ook het Gouden Kalf voor de Beste Lange Documentaire (20.15 uur, Nederland 3).

SPORT

SBS Sport Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de tweede halve finale om de Amstel Cup tussen Feyenoord en Ajax. Willem van Hanegem analyseert de wedstrijd. De studiopresentatie is in handen van Edward van Cuilenborg. Het commentaar is van Leo Oldenburger. De veldinterviews worden gedaan door Hans Kraay jr. (17.55 uur, SBS6).

In de ban van de sport Extra lange aflevering getiteld 'Bowl Out Mugabe' over het WK cricket in Zimbabwe waaraan Nederland heeft deelgenomen. Hoe gepast of ongepast is het om een WK-wedstrijd te cricketen in een land dat uiterst gewelddadig wordt geleid? (23.00 uur, RTL 5).

KINDERPROGRAMMA'S

Dokument Junior Als je wilt leren winnen, moet je ook leren verliezen. 'Dokument Junior' is te gast bij de jeugdselectie van FC Utrecht. In deze vierde aflevering staat Jacco centraal. Hij is 12 jaar en speelt in de selectie van FC Utrecht: drie keer in de week trainen, zaterdag wedstrijden en als FC Utrecht thuis speelt in Galgenwaard, gaat hij met zijn vrienden altijd kijken. Dan gillen ze samen dezelfde liederen en schreeuwen mee met de rest van het publiek. Op een woensdagmiddag speelt Jacco's team een oefenwedstrijd tegen een amateurclub. Normaal een eitje, maar de jongens die komen opdagen zijn twee koppen groter. Dan wordt het heel moeilijk om nog in jezelf te blijven geloven. Diezelfde week verliest FC Utrecht volstrekt onterecht van Ajax tijdens de finale van de Amstelcup. Hoe slikt een profvoetballer dat weg? Tijdens het balletje trappen praat Jacco daarover met Stijn Vreven en Jean Paul de Jong: Jacco's grote helden van FC Utrecht (16.25 uur, Nederland 3)

Zoovenirs Dierenprogramma over de dagelijkse gang van zaken en bijzondere gebeurtenissen in Nederlandse dierentuinen. Eerste aflevering van nieuwe achtdelige reeks. Onderwerpen: de Marjo Hoedemaker Foundation en de Aziatische olifant. Voor zijn veertigjarig jubileum als hoofd verzorging van het Amersfoortse Dierenpark werd jubilaris Marjo Hoedemaker de 'Marjo Hoedemaker Foundation' aangeboden. Deze stichting steunt projecten ten behoeve van de instandhouding van de Aziatische olifant, zowel in dierentuinen als in het wild. Een van de projecten die ze steunt, is een reservaat in Sri Lanka waar een paar honderd wilde olifanten leven. Jayantha Jayewardene, verantwoordelijk voor de populatie van de Aziatische olifant op Sri Lanka, was onlangs op uitnodiging van het Dierenpark Amersfoort in Nederland en Zoovenirs sprak met hem. Verder unieke beelden van de geboorte van een orang-oetang in Artis (19.30 uur, Nederland 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden