Speciaal

TELEVISIE

De mensen van de gevangenis Tweede aflevering van vierdelige serie over gevangenismedewerkers in Veenhuizen, Drenthe. Mo, een ex-verslaafde en psychisch in de war, wordt bij Gre van der Spoel op de afdeling geplaatst. Mo heeft heel veel aandacht en geduld nodig. Gre is hiervoor de aangewezen persoon. Pastor Walther Burgering leidt een groepsgesprek met een aantal gedetineerden. De centrale vraag tijdens deze bijeenkomst is of reïntegratie in de maatschappij mogelijk is en wat voor problemen je hierbij tegenkomt. Op de afdeling van Frits Hoogers is het tijd om te luchten. Elke gedetineerde mag op de afzonderlijke kleine binnenplaatsjes even een luchtje scheppen. Hier komt heel wat bij kijken. Ook krijgt Frits van een gedetineerde het verzoek om naar huis te bellen. Dit lijkt simpel, maar heeft voor de zwaar bewaakte afdeling van Frits nogal wat voeten in de aarde (22.25 uur, Nederland 1).

SPORT

Sportjournaal Onder andere aandacht voor de voorbereiding van Feyenoord op het belangrijke Champions League kwalificatieduel tegen het Turkse Fenerbahce (18.44 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Paradisolife Een avond met drie rasmuzikanten uit de Afrikaanse muziekscene. De Nigeriaanse saxofonist en zanger Femi Kuti met zijn band, daarnaast de accordeonist en zanger Rgis Gizavo. Hij komt van oorsprong uit Madagaskar. Derde gast is de legendarische Malinese zanger Salif Keita (15.17 uur, Ned. 3).

RADIO

De Ochtenden In 'Het Gesprek' (09.00 uur, Radio 1) een interview met Elsbeth Etty. Ze was vroeger lid van de CPN en journalistiek actief voor De Waarheid. Nu schrijft ze columns in NRC Handelsblad over actuele gebeurtenissen in binnen- en buitenland. In dit interview komt onder meer de vraag aan de orde waarom Etty zich niet meer met het communisme verwant voelt. Ook wordt nagetrokken in welke opzichten ze zich van collega-columnisten onderscheidt. In de rubriek 'Het Buitenland' (10.00 uur) aandacht voor 500 jaar christendom in Midden-Amerika, een reportage over een Nederlandse vrouw die samen met haar Turkse man naar Turkije emigreert en een gesprek over de kans van slagen van de nieuwe dialoog tussen Noord- en Zuid-Korea. Vanaf 11.00 uur aandacht voor het probleem van woninginbraken in verschillende reportages, een live gesprek met een vertegenwoordiger van de Stichting Keurmerk Politie en telefonische reacties van luisteraars.

Plein Publiek Klaas Drupsteen praat met mr. Pim de Vos, advocaat, columnist en schrijver, over het fenomeen dat veel mensen het gevoel hebben dat er iets mis is met ons rechtssysteem. Waarom heeft Volkert van der G. het recht om te zwijgen? Waarom zijn er riante afvloeiingsregelingen voor bestuurders die gefaald hebben? Etcetera (10.00 uur, 747 AM).

Spiegels Coen Verbraak praat met Koos Postema naar aanleiding van diens zeventigste verjaardag. Postema kan terugzien op een glanzende tv-loopbaan, met programma's als 'Het Grote uur U', 'Achter het nieuws' en 'Klasgenoten' (15.00 uur, 747AM).

Radio Urbania heeft deze zomer gasten die allemaal afhankelijk zijn van de stad of er een speciale band mee hebben. Deze keer Beppe Costa, van oorsprong Italiaan. Hij speelt bij het theatergezelschap Orkater en woont sinds 1984 in Amsterdam, waar hij naar eigen zeggen 'is blijven hangen'. Steden als Turijn en Venetië stemmen hem vrolijk (18.30 uur, 747 AM).

Met het oog op morgen begint met een speciale serie over de muziek van Elvis Presley, die op 16 augustus 25 jaar geleden overleden is. In deze eerste aflevering haalt zanger en liedjesschrijver Jan Rot herinneringen op aan het nummer 'Can't help falling in love' (23.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden