Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Urbania portretteert drie mensen uit Rotterdam, Sint-Petersburg en Amsterdam: Fred van Stralen, die graag met internationale popsterren op de foto wil; Iloulia Svetchnikova, een van de sterren in de Holiday on Ice-show en tijdelijk wonend op een koude camping in Amsterdam; en Wietske van Raalte, een alleenstaande moeder die haar geld verdient als fietskoerier (20.03 uur, Nederland 3).

Andere Tijden Deze week is het precies veertig jaar geleden dat de Koninklijke Marine zijn laatste zeeslag uitvocht. Tijdens de 'Slag bij Vlakke Hoek', voor de kust van Nieuw-Guinea, werd een Indonesische motortorpedoboot tot zinken gebracht. In 'Andere Tijden' een reconstructie van dit wapenfeit (20.31 uur, Nederland 3).

Het andere gezicht: Naar de klote... Portret van ex-NS-conducteur Willem Lakeveld, die nu een café drijft in Amsterdam. Hij geeft zijn visie op de problemen bij de NS. Ook huidig personeel spreekt zich uit ondanks een opgelegde zwijgplicht (22.25 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het elfde uur Andries Knevel ontvangt Annemarie Jorritsma, minister van economische zaken, en praat met haar onder meer over de privatisering van de NS en de mogelijke aanschaf van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig, de Joint Strike Fighter. Verder een gesprek met Johan Wesemann, adviseur van het Nederlands Gebarencentrum, over de acceptatie van gebarentaal. En Ben Tiggelaar, managementauteur, vertelt over zijn laatste boek: 'Tiggel trakteert' (21.40 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport beelden van de Australian Open, het Grand Slamtennistournooi in Melbourne (11.00 uur/13.13 uur, Nederland 2).

Sportjournaal de Australian Open, tennis in Melbourne (22.12 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Binnestebuiten Het echtpaar Letty en Theo Prinssen verwacht een baby en wil graag een originele en betaalbare babykamer. Presentator Bert Kuizenga, klusser Adrie Fokker en styliste Centia Luyckx gaan aan de slag (19.25 uur, Nederland 2).

Tros TV Show Ivo Niehe is te gast bij Pim Fortuyn thuis in Rotterdam. Wat drijft de man die Leefbaar Nederland op de kaart zette? Ook een studiogesprek met zes topvoetballers uit de Nederlandse competitie die wel naar het WK gaan: onder anderen de Zweed Marcus Albeck (Heerenveen), de Amerikaan Earnest Stwewart (NAC), de Nigeriaan Babangida (Vitesse) en de Deen Jann Heintze (PSV) (20.50 uur, Nederland 2).

RADIO

De ochtenden In 'Het interview' een vraaggesprek met Jens Arnbak, voorzitter van de Opta, de waakhond van de telecommunicatie sector. De Opta moet er onder meer op toezien dat concurrentie eerlijk verloopt en tariefsverhogingen binnen de perken blijven. Maar is de Opta wel voldoende op deze taak berekend? In 'Het buitenland' de vraag in hoeverre het beleid van Vladimir Poetin is veranderd na de aanslagen op 11 september. In 'Het onderzoek-Noorderlicht Radio' de toekomst van de homeopathie. Nieuwe richtlijnen hebben de discussie over de resultaten van een homeopathische behandeling weer doen oplaaien. Ook een gesprek met Prof. dr. Mari Smits, projectleider BSE-onderzoek bij ID-Lelystad. Over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de ziekte BSE (09.00 uur, Radio 1).

MaDiwoDo 'Het schone en het sublieme' is het thema van de uitzendingen deze week, elke werkdag om 11.00 uur. Vandaag: 'Poëzie en melancholie' met de dichter Rutger Kopland (11.00 uur, 747AM).

747-Documentaire Deze week: 'Het schaduwrijk', een documentaire over 'legale illegalen' (16.02 uur, 747AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden