Speciaal

TELEVISIE

Netwerk blikt terug op de Republikeinse conventie die afgelopen dagen in de Verenigde Staten werd gehouden. Met een reportage over de 'souffleurs' van presidentskandidaat George W. Bush en een analyse van zijn toespraak (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Hartslag van het platteland schetst veranderingen in het werk van boeren, vissers en tuinders. Vandaag aandacht voor pionieren in Polen (17.30 uur, Nederland 2).

Hoera, een kind!!? besteedt aandacht aan bedplassen, een gezin met een au pair en meerlingen. De achtjarige Cheyenne plast 's avonds nog in haar bed, maar wil daar met niemand over praten. En wat doe je als je drie kinderen hebt en allebei een drukke baan? Dan neem je een au pair. En Antoinette en Hans hebben acht kinderen, onder wie een tweeling en een drieling (22.10 uur, Nederland 1).

In Artsen van de 21ste eeuw staat vandaag de Zweedse kinderarts Hugo Lagercrantz in het middelpunt. Hij is een expert op het gebied van vroeggeboren baby's. Sinds de technieken om vruchtbaarheid te behandelen zijn verbeterd, is ook het aantal vroeg-geborenen toegenomen (23.55 uur, Nederland 2).

Weerzien op 3 herhaalt een documentairefilm uit 1997 van Cherry Duyns, waarin hij bedevaartgangers volgt die naar Lourdes gaan (0.23 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Prangende kwesties worden weer opgelost in Lieve Martine. Zoals het probleem waar Olga Jelic uit Dordrecht mee zat. Ze kocht een oude piano voor een prikkie. Nu blijkt dat de toetsen van ivoor zijn gemaakt. Een zestal toetsen is beschadigd, maar het verbod op de handel in ivoor maakt de kans op een originele restauratie minimaal. Lieve Martine lost het op (19.00 uur, Nederland 1).

SPORT

In Studio Sport een vooruitblik op de Haarlemse honkbalweek en aandacht voor de voorbereiding van het Nederlands honkbalteam op de Olympische Spelen. Verder Amerikaans honkbal: de wedstrijd Arizona-Atlanta Braves in de Major League Baseball (19.00 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Op 13 mei vond in Ahoy' in Rotterdam een optreden plaats van Neerlands populairste band ooit: Doe Maar. In Doe Maar... Een dag Ahoy'! zijn de voorbereidingen en het concert zelf te zien (22.00 uur, RTL 4).

Op 1 juli vond in Amsterdam het Museumpleinconcert plaats. De Avro herhaalt nu dit concert, waarin het Koninklijk Concertgebouweorkest o.l.v. Alexander Liebreich werken speelt van onder meer Verdi, Grieg, Strauss en Sibelius (23.30 uur. Nederland 1).

RADIO

In Plein Publiek aandacht voor het tijdperk van de 78-toerenplaat. Te gast is Jan Hovers: een gepassioneerd verzamelaar van (09.00 uur, Radio 5).

Al tijden is er een discussie gaande over een mogelijke reorganisatie van de Raad van State en is er kritiek op het functioneren van de Raad. Een reportage in Argos (11.00 uur, Radio 1).

Atleet Kamiel Maasse zit bij Frits Spits aan tafel in Tijd voor Twee. Maasse heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Sydney (12.02 uur, Radio 2).

Ladakh is een documentaire over de teloorgang van de Tibetaanse cultuur in Ladakh, de noordelijke provincie van India, die ook wel Klein Tibet wordt genoemd (13.05 uur, Radio 5).

Het Debat gaat over de onvoorziene uitbreiding van het experiment rekeningrijden. Gasten zijn onder meer Jan van der Meer, econoom stedelijke en regionale ontwikkeling en Erik Verhoef, vervoerseconoom van de Vrij Universiteit (16.00 uur, Radio 1).

In de vijfhonderdste uitzending van A4 praten de presentatoren nu eens niet met een gast, maar met elkaar over muziek (16.30 uur, Radio 4).

De Avonden begint met filmer en fotograaf Guido Paulissen. Verder een aflevering van 'Een dik uur Ischa' uit het seizoen 1992/1993 en muziek van Louis Lehmann (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden